Verbergen

Coronavirus: het laatste nieuws voor het Amsterdamse Bos vindt u op amsterdamsebos.nl/coronavirus.

Pad tot huidige pagina

Renovatie parkeerplaats Berkenhoek

Dit najaar knappen we parkeerplaats Berkenhoek op. We renoveren het asfalt en pakken met een natuurlijke oplossing de wateroverlast aan op deze plek. Het werk start op 23 november.

We verwijderen het asfalt op de parkeerplaats en herstellen de fundering. Daarna wordt een nieuwe laag asfalt aangebracht.

In bepaalde delen van het Bos tast vernatting van de bodem de vitaliteit van bomen aan. Bij parkeerplaats Berkenhoek verbeteren we daarom de grondwaterhuishouding op natuurlijke wijze door een greppel te graven.

Parkeren

Parkeerplaats Berkenhoek is vanwege de werkzaamheden tot eind december 2020 niet beschikbaar. De dichtstbijzijnde alternatieven om te parkeren zijn de parkeerplaatsen Groot Kinderbad, Meerzicht, De Duizendmeterweg en de grote parkeerplaats bij de Geitenboerderij. Zie ook www.amsterdamsebos.nl/parkeren.

Bereikbaarheid

De Nieuwe Meerlaan en het fiets- en wandelpad langs de Ringvaart (Schipholdijk) blijven tijdens het werk beschikbaar. Het gedeelte van het fietspad tussen de Nieuwe Meerlaan en P Berkenhoek blijft eveneens tijdens het werk beschikbaar. Tijdens drukke werkzaamheden worden verkeersregelaars ingezet.