Verbergen

Coronavirus: het laatste nieuws voor het Amsterdamse Bos vindt u op amsterdamsebos.nl/coronavirus.

Pad tot huidige pagina
Urgenda directeur Marjan Minnesma en wethouder Laurens Ivens van Amsterdam groeven het eerste boompje uit.

Start landelijke klimaatcampagne in Amsterdamse Bos

Vandaag is de grootschalige klimaatcampagne Meer Bomen Nu van start gegaan in het Amsterdamse Bos. Een miljoen jonge boompjes en struiken uit natuurgebieden worden gratis weggegeven om Nederland te vergroenen.

Urgenda directeur Marjan Minnesma en wethouder Laurens Ivens van Amsterdam groeven het eerste boompje uit en plantten het op een nieuwe locatie in Amsterdam Noord. De jonge boom, een zoete kers, zou anders worden weggemaaid. Natuurorganisaties verwijderen elk jaar zogeheten zaailingen om andere bomen en struiken de ruimte te geven tot wasdom te komen. Dit werk is te vergelijken met regulier tuinonderhoud, maar dan op een grotere schaal.

Vruchtbare bodem

Tientallen vrijwilligers oogsten op veilige afstand van elkaar de jonge boompjes en struiken. Deze worden ondergebracht op een bewaarlocatie, een zogeheten Bomenhub. 17.000 zaailingen uit het Amsterdamse Bos en omgeving vinden zo een vruchtbare Amsterdamse bodem bij bewoners, boeren en organisaties.

Dit najaar en in de lente van 2021 vinden in heel Nederland 1 miljoen jonge boompjes en struiken een nieuwe eigenaar. Het is de bedoeling deze actie elk jaar te herhalen. Doet u mee? U kunt zich opgeven als oogster of als plantlocatie via https://meerbomen.nu.