Verbergen

Coronavirus: het laatste nieuws voor het Amsterdamse Bos vindt u op amsterdamsebos.nl/coronavirus.

Pad tot huidige pagina
De bamboebrug bij het Bloesempark

Tijdelijke afsluiting bamboebrug Bloesempark

Wegens werkzaamheden is de bamboebrug naar het Bloesempark in het Amsterdamse Bos van 10 augustus tot en met eind februari 2021 afgesloten. De brug was na een aantal noodreparaties aan vervanging toe.

Omdat het niet mogelijk is voor de medewerkers van de aannemer om tijdens het werk minimaal 1,5 meter afstand te houden tot bezoekers, wordt de brug voor deze periode afgesloten.

Omgeving ook aangepakt

Naast de renovatie van de bamboebrug is eind 2019 gewerkt aan de toegankelijkheid van het gebied rondom het Bloesempark. Op de Bleekerskade bij het Bloesempark is bijvoorbeeld de weg aangepakt. Ook de bamboe en rododendrons in het gebied zijn nagekeken en waar nodig bijgeplant.

Duurzaam ontwerp nieuwe brug

De oude brug moest worden aangepast omdat de brugleuning van bamboe niet tegen het Nederlandse klimaat bestand bleek. De nieuwe brugleuning is gemaakt van thermisch verzinkt staal in combinatie met composiet-bamboe staanders en staaldraad. Dit materiaal heeft een langere levensduur en is bestand tegen de westerse weersomstandigheden.

Vloeiende lijnen

De staanders zijn ontworpen in de vorm van een draak, passend bij het Japanse uitgangspunt voor het Bloesempark. De staanders volgen een vloeiende lijn van hoog naar laag en verschillen per zijde. Op de brug worden een aantal zitjes gemaakt zodat bezoekers van de omgeving kunnen genieten.

Panoramisch uitzicht

De bamboe voetbrug bevindt zich aan de oostzijde van het Bloesempark in het Amsterdamse Bos. De brug is circa 175 meter lang en biedt pano­ramisch uitzicht over de natuur rondom het Bloesempark. De brug is in 2000 gebouwd als eerste bamboe bouwwerk in Nederland.

Schetsontwerp bamboebrug