Verbergen

Coronavirus: het laatste nieuws voor het Amsterdamse Bos vindt u op amsterdamsebos.nl/coronavirus.

Pad tot huidige pagina
Bloesempark in bloei, foto: Olav Martens

Veranderde toegankelijkheid honden in het Bos

Het Amsterdamse Bos is een stadsbos, waar natuur en recreatie hand in hand gaan. Op 2 plekken in het Bos verandert dit jaar de toegankelijkheid voor honden, ten gunste van de natuur en recreatie.

Vogeleiland

Voor kleine dieren is het overgangsgebied naar het Vogeleiland enorm belangrijk. Dieren verplaatsen zich voornamelijk op de grens tussen bos en open gebied, langs oevers en bosranden. Daar vinden ze de meeste bescherming en het meeste voedsel. Het Vogeleiland is al verboden gebied voor honden. Honden zijn nu ook niet toegestaan op de 2 paden die naar de ingangen van het Vogeleiland leiden.

Bloesempark

De laatste jaren is het Bloesempark tijdens de bloeiperiode van de kersenbloesembomen steeds populairder geworden. Bezoekers komen van heinde en verre om het bijzondere fenomeen mee te maken, te picknicken onder de bloesemrijke bomen en foto's te maken. Net als op de speelweiden in het Amsterdamse Bos is het dan niet handig als er in het hoogseizoen honden komen.

Ook hebben we gemerkt dat de bloei van de bloesem steeds eerder in het jaar aanvangt. Daarom is het hondenverbod in dit gebied een maand vervroegd naar 1 maart. Honden zijn er niet welkom tot 1 oktober.

NB Paarden zijn sowieso niet toegestaan in het Bloesempark, met je paard dien je je in het Amsterdamse Bos op het ruiterpad te begeven.

Je kunt deze plattegrond ook downloaden als PDF (PDF, 4,8 MB).