Verbergen

Coronavirus: het laatste nieuws voor het Amsterdamse Bos vindt u op amsterdamsebos.nl/coronavirus.

Pad tot huidige pagina
De Grote Vijver in het Amsterdamse Bos

Waarschuwing blauwalg Grote Vijver Amsterdamse Bos

Bij kwaliteitscontrole van het zwemwater in de Grote Vijver is een normoverschrijding geconstateerd. We raden aan de komende dagen hier niet te zwemmen.

De kwaliteit van het zwemwater in de Grote Vijver, waar een gedeelte is afgezet als officiële zwemlocatie, wordt regelmatig door de Provincie Noord-Holland onderzocht op verontreiniging.

Donderdag 13 augustus 2020 is door de controleurs blauwalg geconstateerd. In verband hiermee adviseren we hier de komende dagen niet te zwemmen.

De zwemwaterkwaliteit wordt regelmatig gecontroleerd. Zodra de kwaliteit weer in orde is, vermelden wij dit op onze website.

Kijk op zwemwater.nl voor actuele informatie. Over blauwalg staat daar:

'Als u in aanraking komt met blauwalgen of als u die bij het zwemmen binnenkrijgt, kunt u last krijgen van irritaties aan uw ogen of huid. Andere klachten zijn hoofdpijn, maag- en darmklachten en in sommige gevallen zelfs grotere gezondheidsproblemen. Bent u in aanraking geweest met blauwalgen, spoelt u zich dan goed af onder de douche (douchen is altijd een goed idee na zwemmen in oppervlaktewater). Ook honden kunnen last krijgen van blauwalgen; laat uw hond daarom niet in water zwemmen wanneer daar blauwalgen zijn.

Blauwalgen zijn eigenlijk geen algen of wieren. Het zijn bacteriën. Een andere naam ervoor is cyanobacteriën. Ze leven van licht, koolstofdioxide en voedingsstoffen in het water. Als er veel voedingsstoffen in het water zitten en het warm is, kan dat een blauwalgenbloei veroorzaken.'

Lees verder op zwemwater.nl/blauwalgen.