Verbergen

Coronavirus: het laatste nieuws voor het Amsterdamse Bos vindt u op amsterdamsebos.nl/coronavirus.

Pad tot huidige pagina

Werkzaamheden wegmarkeringen Bosbaanweg-Nieuwe Meerlaan

De huidige verkeerssituatie op de kruising Bosbaanweg bij de hoofdentree van het Bos is soms onduidelijk voor weggebruikers. Omdat dit voor onveilige situaties kan zorgen, pakken we de kruising nog dit najaar aan. Daarnaast vernieuwen we de wegmarkeringen op de Bosbaanweg en Nieuwe Meerlaan, zodat ze weer goed zichtbaar zijn.

Update 1-12-20: de werkzaamheden zijn inmiddels uitgevoerd, er worden alleen nog permanente verkeersborden geplaatst waar nu tijdelijke gele borden staan.

1. Wijziging verkeerssituatie kruising Bosbaanweg

De verkeerssituatie op de kruising Bosbaanweg (achter De Boswinkel) wijzigt: fietsers en voetgangers krijgen voortaan voorrang bij het oversteken op deze kruising. Zie ook onderstaand kaartje (I).

Tussen 16 en 30 november 2020 vinden de werkzaamheden plaats om de kruising aan te passen aan de nieuwe verkeerssituatie. We brengen onder meer nieuwe markeringen aan op het wegdek en plaatsen nieuwe verkeersborden.

2. Vernieuwen wegmarkeringen Bosbaanweg en Nieuwe Meerlaan

De wegmarkeringen op de Bosbaanweg en Nieuwe Meerlaan zijn versleten, deze worden opnieuw aangebracht zodat ze weer goed zichtbaar zijn. Zie onderstaand kaartje (II).

Tussen 16 en 30 november 2020 vinden de werkzaamheden plaats.

Afsluiting van 1 dag

Voor de werkzaamheden is het nodig de kruising Bosbaanweg gedurende 1 dag in gedeeltes af te sluiten. De exacte datum is afhankelijk van het weer en daarom vooraf lastig aan te geven, dit wordt ter plekke vermeld. Verkeersregelaars leiden het verkeer op die dag om en om over het beschikbare weggedeelte.

Ook het werk aan de wegmarkeringen op de Bosbaanweg en Nieuwe Meerlaan zal ongeveer 1 dag in beslag nemen. Beide wegen worden niet afgesloten, maar mogelijk moet u even wachten voor u er langs kunt. Verkeersregelaars leiden het verkeer langs de werkzaamheden.

Kruising Bosbaanweg
I. Kruising Bosbaanweg

U kunt dit kaartje ook downloaden als PDF: kruising Bosbaanweg (PDF, 272 kB).

Bosbaanweg en Nieuwe Meerlaan
II. Bosbaanweg en Nieuwe Meerlaan

U kunt dit kaartje ook downloaden als PDF: Bosbaanweg-Nieuwe Meerlaan (PDF, 3,5 MB).