Verbergen

Coronavirus: het laatste nieuws voor het Amsterdamse Bos vindt u op amsterdamsebos.nl/coronavirus.

Pad tot huidige pagina

Zomer in het Bos

Komt u deze zomer voor ontspanning, verkoeling of vermaak naar het Amsterdamse Bos? Nu de richtlijnen van de Rijksoverheid rond het coronavirus verder zijn versoepeld kan er weer meer. Lees hier handige informatie en onze tips.

Wandelen of fietsen

In het Bos is het al gauw een paar graden koeler dan in de stad. Zoek rustige plekken op en houd voldoende afstand. Bezoek eens een ander gedeelte van het Bos en laat u verrassen! Tips:

Het water op

Vanaf het water in het Bos waan je je in een ander land. Huur bijvoorbeeld eens een kano of ga suppen! Tips:

Het water in

Kinderbaden

De kinderbaden worden bij droog weer en een buitentemperatuur boven de 20 graden met water gevuld. Ouders en begeleiders let op, houd 1,5 meter afstand tot elkaar.

Zelf zin in zwemmen?

Op zwemwater.nl staan de officiële zwemlocaties waar de kwaliteit van het zwemwater wordt getest. In de Grote Vijver bij de Grote Speelweide in het Amsterdamse Bos is zo'n locatie, een gedeelte van de Vijver is afgezet om te zwemmen.

Spa Sport Hotel ZUIVER

Spa Sport Hotel ZUIVER is ook weer open vanaf 1 juli. Ultiem relaxen in in de spa omringd door een bosrijke omgeving, dichtbij Amsterdam. Liever een tent opzetten? Kijk op Kamperen.

Meer vermaak

Het Amsterdamse Bostheater kan met de nodige corona-aanpassingen gelukkig weer diverse voorstellingen laten zien, voor jong en oud, van Robin Hood tot de Ilias. Ook bij onze andere attracties vindt u genoeg vertier. Tips:

Eten en drinken

Geitenboerderij Ridammerhoeve en Pannenkoekenboerderij Meerzicht hebben naast een smakelijk menu ook een lommerijk terras en een speeltuin voor de kinderen. Ook zijn er geiten, koeien, varkens, kippen (Ridammerhoeve) en herten (Meerzicht). Meer tips:

De Boswinkel

In De Boswinkel kunt u terecht voor informatie over het Bos, plattegronden en wandelroutes. Maar ook voor (natuur-)boeken, biologische bloemenhoning, ballen, frisbees en souvenirs. Ook zijn er leuke activiteiten voor kinderen. En naar verwachting starten binnenkort de rondvaarten weer (in kleine groepen), houd hiervoor de Boskalender in de gaten. De Boswinkel is woensdag t/m vrijdag open van 12-17 uur en zaterdag en zondag van 10-17 uur.

Blijf wel alert

Ga niet onder of naast eikenbomen zitten en controleer na een bezoek aan de natuur op teken. Zie ook:

Veel gestelde vragen over corona

Kijk voor ‘Zijn de toiletten open’ en andere veel gestelde vragen over corona en het Bos op: www.amsterdamsebos.nl/nieuws-0/2020/corona-veel-gestelde-vragen.

Fijne zomer!