Verbergen

Coronavirus: het laatste nieuws voor het Amsterdamse Bos vindt u op amsterdamsebos.nl/coronavirus.

Pad tot huidige pagina

Afstanden nieuwe hardlooproutes kloppen nog niet

Tussen november en februari zijn de routepaaltjes in het Bos vernieuwd. Door een instellingsfout bleken de afstanden van de hardlooproutes niet meer te kloppen. We werken aan het herstel en verwachten dat het half juni is opgelost.

In de GIS-applicatie (geografisch informatiesysteem) waarin de routes zijn berekend stond het coördinatenstelsel verkeerd ingesteld. Daardoor klopte de berekening van het totale aantal kilometers van de hardlooproutes niet.

Planning

De werkzaamheden om de nieuwe routepaaltjes te plaatsen zijn begin maart 2021 opgeleverd. We hebben het werk met de aannemer nagelopen. Daarbij zijn ook de meldingen van onze bezoekers over de lengte van de hardlooproutes meegenomen. De routes worden nu aangepast en waar nodig worden paaltjes hersteld. We rekenen er op dat de herstelwerkzaamheden medio juni gereed zijn.

Hoe zien de afstanden er nu uit?

  • 5 km = 4 km
  • 10 km = 7,3 km
  • 21 km = 15,6 km

Nog even geduld

We merken dat sporters graag zelf hun hardlooproutes in het Amsterdamse Bos samenstellen, bijvoorbeeld met een app. De sporter die toch liever de routepaaltjes in het Bos volgt, zal nog iets langer geduld moeten hebben tot de route goed staat. We vinden het vervelend voor hen dat het iets langer duurt en vragen hen om begrip terwijl we werken aan de oplossing.

Onderdeel van het wandelnetwerk

Met het plaatsen van de nieuwe paaltjes kan het routenetwerk in het Bos er weer even tegenaan. Daarnaast is nu ook een aantal paden en wandelroutes in het Bos opgenomen in het wandelnetwerk van Noord-Holland. Dat maakt het mogelijk langere wandelroutes te plannen die het Bos doorkruisen.