Pad tot huidige pagina

Positieve reacties op stipactie Boswachterij

De boswachters zijn deze week begonnen met tijdelijke intensievere controles op het opruimen van hondenpoep en op het struinen en jagen door honden in de bospercelen. Dit duurt tot eind april. De controles zijn met name bij de ingangen van het Bos, omdat honden het meest poepen bij de start van het uitlaten. Daar zijn ook extra kliko’s geplaatst waar de poep kan worden weggegooid.

Bezoekers reageren deze week positief op de gesprekken die de boswachters met hen voeren. Bij recidive door bezoekers die eerder zijn aangesproken kunnen er boetes worden opgelegd.

De boswachters doen elk jaar een aantal van deze zogeheten stipacties. Er wordt dan intensiever gecontroleerd op de naleving van de huisregels of de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Twee jaar geleden bijvoorbeeld werd op wildplukken gecontroleerd, vorig jaar op de voorschriften voor barbecueën en ook zijn er stipacties geweest tegen illegale hondenuitlaatcentrales. Per jaar zijn er meestal 2 of 3 stipacties, die niet altijd van tevoren worden aangekondigd.