Pad tot huidige pagina

Literaire vergezichten bij De Boswinkel

Schrijversinitiatief DeLiteraireKaravaan strijkt neer in het Bos ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Tewerkgesteld in het Amsterdamse Bos. Joodse werkkampen 1941-1944’. Op 19 september dragen schrijvers Daan Heerma van Voss, Rebekka Bremmer, Joan Veldkamp en Ru de Groen in het programma ‘Vergezichten’ voor uit eigen werk.

Daan Heerma van Voss vertelt uit het boek dat hij schreef naar aanleiding van een reis naar Auschwitz met de dochter van Harry Mulisch. Joan Veldkamp beschrijft hoe duizenden joodse vluchtelingen in China aan de Holocaust ontkwamen. Schrijver Marjoleine Oppenheim introduceert de vier auteurs en er zijn intermezzo’s op de gitaar door Caspar de Groen.

De optredens zijn buiten op het pleintje voor De Boswinkel vanaf 16:00 uur. De inloop is vanaf 15:45 uur. Toegang tot het evenement is gratis, reserveer een zitplaats via deboswinkel@amsterdam.nl.

De karavaan is op 17 oktober opnieuw in het Bos.

Expositie: 'Tewerkgesteld in het Amsterdamse Bos. Joodse werkkampen 1941-1944'

Van 2 september 2021 tot en met 3 april 2022 besteedt het Amsterdamse Bos aandacht aan een pijnlijk en confronterend onderdeel uit haar geschiedenis dat tot nu toe onderbelicht is gebleven: de werkkampen voor joden in de Tweede Wereldoorlog.

Persoonlijke verhalen van tewerkgestelden, getuigenissen van nabestaanden en objecten brengen deze geschiedenis in een tijdelijke expositie in de Boswinkel in beeld. Een wandelroute voert langs locaties waar is gewerkt, er is een podcast ontwikkeld, een kunstwerk ontworpen en er worden lezingen en een nabestaandendag georganiseerd.

Reserveer nu uw bezoek (gratis)