Pad tot huidige pagina
Opening Bamboebrug door wethouders Laurens Ivens (Amsterdam) en Floor Gordon (Amstelveen), foto: Marco Keyzer.

Vernieuwde bamboebrug in Amsterdamse Bos in gebruik

Vrijdag 19 februari hebben wethouders Laurens Ivens (Amsterdam) en Floor Gordon (Amstelveen) de vernieuwde Bamboebrug geopend die toegang geeft tot het Bloesempark in het Amsterdamse Bos.

Volgens beide wethouders (openbare ruimte, groen) staat de opening symbool voor meer samenwerking tussen Amsterdam en Amstelveen in het Amsterdamse Bos dat beide gemeenten met elkaar verbindt.

De 175 meter lange voetbrug, die in 2000 werd aangelegd, was het eerste bamboe bouwwerk van Nederland. De brugleuningen bleken helaas niet bestand tegen het Nederlandse klimaat. Na de renovatie, waarbij de brugleuningen werden vernieuwd, is de brug klaar voor gebruik. De staanders van de nieuwe leuningen zijn ontworpen in de vorm van een draak, passend bij het Japanse karakter van het Bloesempark.

Duurzaam

Op de vernieuwde brug die is gemaakt van bamboe en composiet is een aantal zitjes toegevoegd waarvandaan bezoekers van de omgeving kunnen genieten.

De vernieuwing van de brug is naast de financiële bijdragen van Amsterdam en Amstelveen mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Rijkswaterstaat aan Amsterdam ter compensatie van het werk aan de A9 in het Amsterdamse Bos.

Schetsontwerp bamboebrug