Pad tot huidige pagina

Vervolg groot onderhoud Sportpark

Afgelopen najaar hebben we delen van fietspaden in het Sportpark opgeknapt. Nu gaan we verder met fase 2 van het groot onderhoud: we herstellen overige paden die er slecht aan toe zijn en verbeteren de openbare verlichting.

Update 30-07-2021: Het werk is grotendeels afgerond, alleen de lichtmasten worden nog aangepakt en de randen van de paden worden nog afgewerkt.

Asfaltpaden

We beginnen eind juni met de werkzaamheden aan de asfaltpaden (oranje op onderstaand kaartje). Deze paden worden verwijderd en opnieuw ingedeeld, zodat de veiligheid voor fietsers en auto’s verbetert. Ook brengen we nieuwe fietsvakken aan door middel van halfverharding tussen de bomen.

Lantaarnpalen

Voor het verbeteren van de sociale veiligheid pakken we het huidige verlichtingsniveau aan. Een aantal lantaarnpalen wordt vernieuwd en alle armaturen worden voorzien van ledverlichting.

De werkzaamheden beginnen eind juni en duren naar verwachting 6 weken, zodat het werk medio/eind juli is afgerond.

Omleidingen en hinder

Sporters en bezoekers van het Amsterdamse Bos kunnen door de werkzaamheden enige hinder ervaren. Waar nodig worden fietsers en voetgangers omgeleid via borden. Woningen en verenigingen blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

U kunt dit kaartje ook downloaden: Groot onderhoud paden Sportpark (PNG, 242 kB).