Pad tot huidige pagina

Mini buitenles-expo geopend!

Vanmiddag heeft onze boswachter samen met buitenlesjuf van het jaar, Juf Tine, in de Boswinkel een mini-expositie geopend van foto's die leerlingen in het Bos hebben gemaakt.

Buitenleerkracht van het jaar

Al een paar jaar geeft juf Tine (1e foto hieronder) van de Buitenveldert Montessorischool elke woensdag buitenles aan de bovenbouw in het Amsterdamse Bos. Zij ontving daarvoor de titel Buitenleerkracht van het Jaar 2022 (IVN/Jantje Beton).

Eindopdacht klas

Eind oktober was de laatste les in het Bos. Als eindopdracht voor dit seizoen hebben de leerlingen een foto gemaakt van 'iets in het Bos' en daarbij een gedichtje geschreven. De ontstane kunstwerkjes kregen een tijdelijke plek op de ronde wand in de Boswinkel van het Amsterdamse Bos. Donderdagmiddag 17 november hebben we deze mini-expo feestelijk geopend met de juf, leerlingen en hun (groot-)ouders.

Juf Tine: 'Superleuk dat er vanuit De Boswinkel interesse voor dit belangrijke thema is! Ik ben heel trots, in de eerste plaats natuurlijk op mijn leerlingen.'

Inspirerend

De foto's en gedichten kunnen bezoekers van het Bos en de Boswinkel inspireren. Ze laten het Bos zien door de ogen van een andere bezoeker - in dit geval basisschoolkinderen. De mini-expositie laat het zien hoe succesvol en leuk buiteneducatie kan zijn en dat het Bos hier bij uitstek een geschikte plek voor is.

De Boswinkel

De mini-expositie is de komende maanden te zien in de Boswinkel van het Amsterdamse Bos. De Boswinkel is geopend van woensdag tot en met zondag, van 10-17 uur.