Pad tot huidige pagina

Het grootste klaslokaal van Nederland

Maandag 3 april start de Buitenlesweek in het Amsterdamse Bos. Tijdens de week staat leren in de natuur centraal, want dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, het is ook nog eens heel leuk! 

Hoogtepunt is de aftrap van de landelijke Buitenlesdag op dinsdag 4 april in het Bos, samen met Jantje Beton. Die dag dompelen leerlingen en docenten van verschillende basisscholen in heel Nederland zich onder in de natuur. In het Amsterdamse Bos komen rond de 250 leerlingen en docenten samen. Aan de hand van opdrachten bepalen ze onder andere hun natuurintelligentie (NQ) en ervaren samen hoe fijn het is om te leren in en met de natuur.

Cursus voor docenten

Het Amsterdamse Bos wil als stadsbos docenten inspireren om lessen in en met de natuur te geven. Daarom hebben tientallen docenten en Pabo-studenten in februari en maart gratis een cursus Buitenles kunnen volgen. Op 4 april brengen zij hun opgedane kennis in de praktijk. Het Amsterdamse Bos is dan één dag het grootste klaslokaal van Nederland. Maar het kan natuurlijk elke dag buitenlesdag zijn. Ook in een bos, park of tuin bij jou in de buurt.

Activiteiten voor jong en oud

De hele week staat in het teken van leren in de natuur, voor jong en oud. Vanaf 3 april zijn er meet & greets met de boswachter en rondleidingen op Vogeleiland, in het Voedselbos en de Houtwerf. Op woensdagochtend kunnen peuters een natuuravontuur beleven met Peuters in het Wild. En op Goede Vrijdag is er een bomenschatkist-speurtocht. Op zondag 9 april sluiten we de week af met een ‘sneak peak’ met de boswachter van het nieuwe Beleefpad. Wil jij leren van de natuur? Kom ook naar het Bos!

Het volledige programma staat in de Boskalender. Ook op andere momenten in het jaar zijn er leuke speurtochten en excursies met de boswachter. Informeer via deboswinkel@amsterdam.nl.

Belangrijk stadsbos

Het Amsterdamse Bos is een van de grootste stadsbossen ter wereld. Het Bos wordt jaarlijks 7,5 miljoen keer bezocht. Als onderdeel van Natuur Netwerk Nederland maakt het deel uit van de ruggengraat van de natuur in Nederland. Het Bos levert een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit en klimaatadaptatie in de regio. Het is daarnaast voor veel mensen een belangrijk gebied om te recreëren in de natuur.