Pad tot huidige pagina

Ook elders in Bos algenbloei

Na de Bosbaan constateren we ook op andere plekken in het Bos algenbloei. We raden met klem af hier te zwemmen.

Na het nieuws van dinsdag 19 juli 2022 over algen in de Bosbaan is onder meer in de Amstelveense Poel (foto boven) algenbloei aangetroffen. We raden af te zwemmen, ook met de hond.

Alleen controle officiële zwemlocatie

In de Grote Vijver (foto onder) is een gedeelte is afgezet als officiële zwemlocatie. Alleen op deze plek wordt de waterkwaliteit regelmatig door de Provincie Noord-Holland onderzocht. Op dit moment is de waterkwaliteit in de Grote Vijver in orde. Kijk op zwemwater.nl voor actuele informatie.

De Amstelveense Poel en andere delen van het Bos zoals de Bosbaan zijn geen officiële zwemlocatie. De waterkwaliteit van de Bosbaan wordt alleen voor zwemevenementen gecontroleerd. We raden zwemmen op die plekken dan ook af, ook met de hond. Overigens is zwemmen in de Bosbaan zonder toestemming niet toegestaan.

Algenbloei

De algen kunnen vervelende lichamelijke reacties veroorzaken bij mens en dier, zoals irritaties aan ogen of huid, maag- en darmklachten, hoofdpijn of zelfs grotere gezondheidsproblemen. Zie voor meer informatie zwemwater.nl/blauwalgen.