Pad tot huidige pagina

Herfst in het Bos

26 september 2023

Het is officieel herfst in het Amsterdamse Bos. De zomerse groene bladeren aan de bomen maken langzaam plaats voor een prachtig palet van rode, oranje, gele en bruine bladeren. De natuur bereidt zich voor op de koude maanden die voor ons liggen. De gekleurde blaadjes vallen uiteindelijk van de bomen en dieren bereiden zich voor op hun winterslaap.

Dieper Het Bos In!

Ontdek de magie van de herfst! Zie hoe het bos transformeert en de bladeren het landschap in een levend schilderij veranderen. Overal waar je kijkt, duiken paddenstoelen op met een mozaïek van kleuren. Trek je laarzen aan, pak je camera, en word een deel van dit betoverende herfsttafereel. Kom en ervaar de herfst in al zijn pracht!

Ecoloog Sasja en bosbeheerder Maxim nemen je me Dieper Het Bos In. Ze vertellen je meer over vijf herfsthelden die je nu op de bodem van het Bos tegenkomt.

Bekijk video's


Kom je in de herfst naar het Bos? We hebben 7 tips om volop te genieten van dit seizoen.

Tip 1: Herfstfestival

Elke woensdagmiddag in de herfst organiseren we iets leuks. Van knutselen in en met de natuur tot fotografieworkshops. Kom je ook?

Tip 2: Bekijk de Boskalender

Kijk in de Boskalender voor een overzicht van alle activiteiten in het Bos.

Naar Boskalender

Tip 3: Herfstspeurtocht

Ga op avontuur met onze speciale Herfstspeurtocht. Volg de aanwijzingen en ontdek de geheimen van het bos, terwijl je geniet van de herfstpracht om je heen. Een leuke activiteit voor het hele gezin! Je kunt de herfstspeurtocht ophalen in de Boswinkel.

Tip 4: Eekhoornspeurtocht

Ga op zoek naar eekhoorns. Onderweg voer je leuke opdrachten uit en misschien kom je wel een echte eekhoorn tegen. Kun jij ze allemaal vinden? Je kunt de herfstspeurtocht ophalen in de Boswinkel.

Tip 5: Wandelroutes

In de Boswinkel zijn verschillende wandelroutes beschikbaar. Verken wat de herfst te bieden heeft, terwijl je geniet van een ontspannende wandeling in de natuur. Wil je iets extra's doen? Neem een afvalprikker en ring mee vanuit de Boswinkel en help mee om het bos schoon te houden. Als wandelen niet jouw ding is, kun je ook een fiets huren om het bos te verkennen.

Tip 6: Het Beleefpad

Trek je stevige laarzen aan en ontdek het Bos op een geheel nieuwe manier met ons Beleefpad. Laat je zintuigen prikkelen door de geluiden, geuren en texturen van de herfst, terwijl je geniet van de frisse lucht.

Tip 7: Soekky Stories

Soekky Stories brengt locaties tot leven als ware avonturenwerelden voor kinderen. Net als kinderboeken, maar dan in de buitenlucht. Vol fantasie en avontuur. Laat de kinderen een spannend avontuur beleven met uitdagende opdrachten, vragen, leuke weetjes, foto- en tekenopdrachten en zelfs selfie-opdrachten.

Download de Soekky-app