Pad tot huidige pagina

Kinderbaden weer in gebruik

Vanwege de onveiligheid in het Bos door stormschade waren de kinderbaden vanaf 5 juli gesloten. De omgeving van de kinderbaden is nu geïnspecteerd en opgeruimd. Vanaf 12 juli zijn de kinderbaden weer in bedrijf. Bij een buitentemperatuur boven de 20 graden en droog weer worden de kinderbaden weer gevuld met water.

De zomerstorm van 5 juli heeft in het Amsterdamse Bos veel schade aangebracht aan bomen. We werken hard aan het opruimen van de stormschade, zodat het Bos weer veilig is voor bezoekers. Eerst zijn de doorgaande wegen vrijgemaakt. Nu is ook de omgeving van de Kinderbaden geïnspecteerd en opgeruimd.

Blijf alert

Het zal nog enkele weken duren voor we het hele Bos hebben geïnspecteerd en de stormschade waar nodig hebben opgeruimd. Nog steeds is er kans op omvallende bomen of kunnen takken die los in een boom hangen, vallen. Hierdoor kunnen wij de veiligheid van bezoekers in het Bos niet overal garanderen. Bezoek aan het Bos is op eigen risico.

Vanaf 20 graden

Beide kinderbaden zijn van mei tot en met september van 10.00 tot 19.00 uur gevuld met water bij een buitentemperatuur van boven de 20 graden en bij droog weer. Bij grensgevallen wordt per dag overwogen of beide baden (of alleen het Klein Kinderbad) worden gevuld met water. Het water wordt regelmatig ververst en gecontroleerd. Bij twijfel, bel De Boswinkel020 251 7840 (woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur).