Pad tot huidige pagina

Rijkswaterstaat werkt aan A9 in het Bos

Laatste update: 14 februari 2024
11 december 2020

Rijkswaterstaat (RWS) werkt aan de A9 door het Amsterdamse Bos. Sommige paden zijn tijdens de werkzaamheden tijdelijk buiten gebruik. De werkzaamheden veroorzaken verkeers- en geluidshinder. Onderstaand ziet u wat u hier als bezoeker van het Amsterdamse Bos van merkt.

RWS breidt de bestaande viaducten uit met een aanbouw en brengt daarom op diverse plekken damwanden en funderingspalen aan. Er wordt gewerkt aan de viaducten over de Nieuwe Meerlaan, Sierkade en Bleekerskade en duurt tot in 2026. Het werk vindt plaats van maandag tot en met vrijdag van 7.00 uur tot 19.00 uur.

Verkeersmaatregelen onderdoorgang Bleekerskade en Landscheidingsvaart

Stremming Landscheidingsvaart
Van maandag 5 februari tot en met vrijdag 23 februari is de Landscheidingsvaart gestremd voor waterrecreanten.

Verkeersmaatregelen onderdoorgang Nieuwe Meerlaan en Spaanse Vaart

Afsluiting ruiterpad onderdoorgang Nieuwe Meerlaan
De onderdoorgang Nieuwe Meerlaan is afgesloten voor ruiters tot medio 2025, zowel op doordeweekse dagen als in de weekenden. De omleiding staat ter plaatse aangegeven.

Stremming Spaanse Vaart
De Spaanse vaart is gestremd voor waterrecreanten tot mei 2024.

Langdurige afsluiting Schipholdijk sep'22 - medio'24

Vanaf 7 september 2023 is de Schipholdijk afgesloten voor alle verkeer. Dit duurt tot medio 2024. Omleidingen worden ter plaatse aangeduid met gele borden.

De Schipholbrug wordt aan beide zijden verbreed. Voor deze werkzaamheden zijn routes nodig voor het bouwverkeer. Eén van deze routes loopt over de Schipholdijk. Vanwege de beperkte ruimte blijkt het niet mogelijk de Schipholdijk open te houden voor het verkeer én de veiligheid voor de weggebruikers te kunnen waarborgen tijdens de werkzaamheden.

Meer informatie over de werkzaamheden aan de Schipholbrug en de afsluiting van de Schipholdijk leest u hier in het online bezoekerscentrum van RWS.

U kunt dit kaartje ook downloaden als jpg (JPG, 97 kB).

Actueel overzicht RWS

Voor een uitgebreid overzicht van de werkzaamheden aan de A9 Badhoevedorp-Holendrecht gaat u naar het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat (RWS). Hier vindt u ook een actuele hinderkaart. De werkzaamheden vinden zoveel mogelijk plaats op doordeweekse dagen tussen 7:00 uur en 19:30 uur.

Vragen

Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002. Ook kunt u een mail sturen naar a9badhoevedorp-holendrecht@rws.nl.

Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9 Badhoevedorp-Holendrecht vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat.

Verbreding A9

Dit is de volgende stap in dfe verbreding van de A9 van 3 naar 4 rijstroken per rijrichting tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad.

Begin 2020 is gestart met het deel van de A9 dat door het Amsterdamse Bos loopt. De werkzaamheden rondom het Amsterdamse Bos zijn naar verwachting in 2026 klaar.