Pad tot huidige pagina

Loodvrij vissen Bosbaan vanaf november

De jaarlijkse karperviswedstrijd op de Bosbaan, dit jaar op 5 en 6 november, vormt het startschot van een pilot loodvrij vissen in Amsterdam. Vissers kunnen van 4 november 2022 tot en met 31 januari 2023 hun loodhoudende vistuig bij bezoekerscentrum De Boswinkel inwisselen voor een loodvrije variant.

In de Bosbaan, in 1934-1937 aangelegd voor (inter-)nationale roeiwedstrijden, kan buiten het roeiseizoen worden gevist door vissers die lid zijn van de Amsterdamse Hengelsportvereniging. Vanaf maart 2023 is de baan weer het domein van de roeiers.

Lood is schadelijk

Lood wordt binnen de hengelsport nog veel gebruikt als verzwaring voor vistuig, maar is schadelijk voor mens en dier. Vanaf 2027 moet de sportvisserij loodvrij zijn. Dit is afgesproken door de Unie van Waterschappen, Natuurmonumenten, Dibevo, Sportvisserij Nederland en 4 ministeries.

De Bosbaan is een van 4 locaties in de provincie Noord-Holland waar loodvrij wordt gevist.

Meer informatie over loodvrij vissen: sportvisserijnederland.nl/vis-water/sportvisserij-loodvrij of sportvisserijloodvrij.nl. Zie ook het nieuwsbericht van de Provincie Noord-holland hierover.

Meer informatie over vissen in het Amsterdamse Bos: amsterdamsebos.nl/sporten/vissen.