Pad tot huidige pagina

Onderhoud bruggen

Laatste update: 23 november 2023
26 september 2023

In het winterseizoen werken we in het Bos aan het onderhoud van bruggen. Bezoekers van het Bos kunnen hiervan enige hinder ervaren. Bruggen worden mogelijk tijdelijk afgesloten voor wandelaars, fietsers en ruiters. Bezoekers worden ter plaatse omgeleid.

Update, donderdag 23 november 2023: De werkzaamheden aan brugnummer 518 lopen uit. De brug is naar verwachting tegen Kerstmis klaar.

Tot het einde van het jaar werken we aan bruggen 518 en 528. In 2024 gaan we verder met het onderhoud aan andere bruggen.

Bruggen afgesloten, bezoekers omgeleid

We starten in de laatste week van september met brugnummer 518, tussen de Nieuwe Meerlaan en het Bostheater. Het werk aan deze brug is naar verwachting rond de kerst klaar. Op maandag 6 november start het werk aan brugnummer 528, tussen de Nieuwe Meerlaan en het Groot Kinderbad. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting voor de kerst klaar.

Beide bruggen worden volledig gerenoveerd. Het is daarom noodzakelijk de bruggen tijdens de werkzaamheden af te sluiten. Bezoekers worden ter plaatse omgeleid door middel van gele borden.

Meerjarige aanpak

De werkzaamheden aan de bruggen zijn onderdeel van een meerjarige aanpak om achterstallig onderhoud in het Amsterdamse Bos weg te werken. De bruggen waarvoor het onderhoud het meest urgent is, pakken we steeds als eerste aan.

In totaal zijn er maar liefst 116 bruggen in het Bos, waarvan een groot deel een monumentale status heeft. Ze vormen de verbinding tussen alle paden voor voetgangers, fietsers en ruiters over de vele waterpartijen en sloten in het Bos.