Pad tot huidige pagina

Start campagne natuurlijk genieten

Op 22 juni 2022 start het Bos met de campagne 'Natuurlijk genieten', waarin we aandacht vragen voor hoe bezoekers met de natuur en elkaar omgaan. Het informeren over de huisregels en het beperkt uitgebreide aanlijngebied voor honden zijn ook onderdeel van de actie. En er is een nieuwe hondenkaart (PDF, 2,9 MB).

In gesprek

In juni en juli gaan campagnemedewerkers op diverse locaties in het Bos met bezoekers in gesprek. Zij vragen vooral aandacht voor het opruimen van afval, hondenpoep en langzaam fietsen op de paden. Op een aantal locaties in het Bos staan campagneborden. Ook in de gesprekken van de boswachters met bezoekers komen drukte en gedrag, de huisregels en de beperkt uitgebreide aanlijnplicht in het hoofdentreegebied aan de orde.

Vervolg

Na de zomervakantie gaat de Boswachterij gerichter controleren op het naleven van de aanlijnplicht. In aanloop naar de herfstvakantie herhalen we de campagne en we willen in het voorjaar van 2023 de campagne nogmaals voeren.

Bosplan

De campagne is onderdeel van het Bosplan 2020-2030. In dit plan staan maatregelen  om natuur en recreatie meer met elkaar in balans te brengen. Het bezoek aan het Bos is de laatste jaren gestegen tot ruim 6 miljoen per jaar.

Hondenkaart Amsterdamse Bos 2022 (PDF, 2,9 MB)

Lijst