Pad tot huidige pagina

Zwem niet in Bosbaan wegens algenbloei

In de Bosbaan en het aangrenzende water van 'de banaan' bij de Bosbaansluis is algenbloei geconstateerd. We raden met klem af hier te zwemmen.

Geen zwemlocatie

De Bosbaan is geen officiële zwemlocatie. De waterkwaliteit wordt alleen voor zwemevenementen gecontroleerd. Voor het evenement van afgelopen zaterdag is de kwaliteit onderzocht, deze was toen binnen de norm.

Algenbloei

Op dit moment constateren we echter grotere algenbloei, waarschijnlijk onder meer veroorzaakt door het zonnige weer. Zwemmen is buiten zwemevenementen sowieso niet toegestaan in de Bosbaan. Momenteel raden we het extra af. De algen kunnen vervelende lichamelijke reacties veroorzaken, zoals irritaties aan ogen of huid, maag- en darmklachten, hoofdpijn of zelfs grotere gezondheidsproblemen. Zie voor meer informatie zwemwater.nl/blauwalgen.

De Grote Vijver

In de Grote Vijver (foto hieronder) is een gedeelte is afgezet als officiële zwemlocatie. De waterkwaliteit wordt regelmatig door de Provincie Noord-Holland onderzocht op verontreiniging. Op dit moment is de waterkwaliteit in de Grote Vijver in orde. Kijk op zwemwater.nl voor actuele informatie.