Pad tot huidige pagina
De Grote Vijver in het Amsterdamse Bos

Zwemadvies Grote Vijver afgeschaald naar waarschuwing

Na kwaliteitscontrole van het zwemwater heeft de Provincie Noord-Holland de waarschuwing over blauwalg in de Grote Vijver afgeschaald. Het negatief zwemadvies is omgezet in een waarschuwing. We raden nog steeds af hier te zwemmen.

De kwaliteit van het zwemwater in de Grote Vijver, waar een gedeelte is afgezet als officiële zwemlocatie, wordt regelmatig door de Provincie Noord-Holland onderzocht.

Er is nog wel sprake van blauwalg in de Grote Vijver, maar de hoeveelheid is afgenomen. Om die reden heeft de Provincie Noord-Holland het negatief zwemadvies afgeschaald naar een waarschuwing. We raden nog steeds af hier te zwemmen.

De zwemwaterkwaliteit wordt regelmatig gecontroleerd. Zodra de kwaliteit weer in orde is, vermelden wij dit op onze website. Kijk op zwemwater.nl voor actuele informatie over officiële zwemlocaties en over blauwalg.

Andere locaties

In juli werd ook al in de Bosbaan en op andere plaatsen in het Bos algenbloei geconstateerd. We raden voorlopig af te zwemmen in de wateren van het Bos die met elkaar in verbinding staan. Kinderen kunnen wel poedelen in de kinderbaden in het Bos.