Boswachtersweblog Amsterdamse Bos - Reactie toevoegen

Boswachtersweblog Amsterdamse Bos - Reactie toevoegen


Reactie toevoegen
Uw gegevens
Krakers
1 oktober 2016 om 09:52

Gisteren werd ik gebeld door onze eigen Artist in Recidence, Julia(zie elders op onze thuispagina). Zij zit zo nu en dan in de vogelkijkhut aan de noordkant van het bos om te schilderen en te tekenen. Ze heeft echter last van krakers in haar hut.

Nee, de hut is niet toegankelijk voor bezoekers. Vroeger gingen we er nog wel eens heen met een excursie maar de laatste jaren was de hut wat ingedommeld. Voor Julia is ie echter weer wat opgeknapt en zo wordt er weer op een leuke manier gebruik van gemaakt.

Best fors

Maar het telefoontje van Julia ging over ongenode gasten die bezit hebben genomen van de hut. Geen krakers in de zin van menselijk geboefte, maar wespen. De diertjes hebben een reusachtig nest gemaakt zoals te zien is op de foto.

Gif

Vroeger deed de boswachterij zelf aan de nestbestrijding van wespen. Met wat gif was het snel voor elkaar, maar in de huidige tijd mag dit niet meer. Terecht natuurlijk, want je moet er niet aan denken dat een kind of andere bezoeker op een onbewaakt ogenblik in aanraking komt met het gif of de narrige wespen die wat pissig zijn vanwege de nestverstoring.

GGD

Nu is dit de taak van de GGD van de gemeente Amsterdam. We gaan ze bellen en ik hoop dat we het nest, of een deel er van kunnen bewaren om te laten zien in de Boswinkel en tijdens onze excursies.

Wespen