Boswachtersweblog Amsterdamse Bos - Bijdragen juni 2018

Boswachtersweblog Amsterdamse Bos - Bijdragen juni 2018

In dit weblog vertellen onze boswachters over hun belevenissen in het Bos en interessante wetenswaardigheden.

Bloggende boswachter Pieter Rust

Je kunt op reageren via de knop, 'reageer' onder ieder bericht. Reacties worden een paar keer per week verwerkt. Dit betekent dat het even kan duren voor jouw reactie zichtbaar is.

Kijk hier voor meer informatie over de Boswachterij in het Amsterdamse Bos.

Doe dat nou niet...
26 juni 2018 om 09:40
Boswachtersweblog
Dode haan

Beste mensen, doe dat nou niet en neem gewoon de zorg voor je dieren op je. Je huisdieren in het Bos achterlaten betekent in vele gevallen een akelige dood.

Afgelopen vrijdag vond ik halverwege de ochtend een dode haan op een van de voetpaden. Zeker weten doe ik het natuurlijk niet maar het is zeer waarschijnlijk dat het dier in het Bos is achtergelaten omdat ie thuis te veel en te hard kukelde. Er is dan wel zat te eten voor hem in het Bos maar heeft u gedacht aan het gebrek aan beschutting? En aan de vos en aan de buizerd? Aan de veren die in een brede cirkel om de haan heen lagen was te zien dat de haan door een roofvogel geplukt was. Bij leven...

Drie konijnen

En onlangs zijn er in het Bos drie tamme konijnen aangetroffen. Gelukkig kon een collega van het Bos de dieren pakken en zijn ze overgedragen aan de dierenambulance.

Jonge katten.

Bij de pannenkoekenboerderij is het afgelopen weekend een mand achtergelaten met een poes en drie zeer jonge kittens. Een bezoekster heeft de mand met de kittens gevonden en ook deze dieren zijn overgedragen aan de dierenambulance. En dan moeten de vakanties nog beginnen...

Dus nogmaals; doe dat nou niet!