Verbergen

Coronavirus: het laatste nieuws voor het Amsterdamse Bos vindt u op amsterdamsebos.nl/coronavirus.

Boswachtersweblog Amsterdamse Bos - Bijdragen januari 2019

Boswachtersweblog Amsterdamse Bos - Bijdragen januari 2019

In dit weblog vertellen onze boswachters over hun belevenissen in het Bos en interessante wetenswaardigheden.

Bloggende boswachter Pieter Rust

Je kunt op reageren via de knop, 'reageer' onder ieder bericht. Reacties worden een paar keer per week verwerkt. Dit betekent dat het even kan duren voor jouw reactie zichtbaar is.

Kijk hier voor meer informatie over de Boswachterij in het Amsterdamse Bos.

Nieuwe boswachter
31 januari 2019 om 11:52
Boswachtersweblog
Onze nieuwe boswachter Claudia Plaisier.
In juni 2018 besloot ik een carrièreswitch te maken. Na 15 jaar bij de politie gewerkt te hebben was het welletjes, ik wilde iets anders. Alle kommer en kwel had ik wel gezien en een hoop boeven waren inmiddels gevangen.

Een collega attendeerde mij op een vacature bij de Boswachterij in het Amsterdamse Bos. Ik ken het Bos best goed. Tijdens het werk bij Politie Amstelveen kwam ik er met grote regelmaat en privé bezocht ik het Bos ook regelmatig. Maar wat houdt het nou in om boswachter te zijn?

Blauw groen

Dus vroeg ik een oriëntatiegesprek aan en had een geweldig gesprek. Deze baan zag ik wel zitten, maar ik schatte mijn kansen vrij klein in. Ik had een ‘blauwe’ achtergrond, dus het handhaven zou geen probleem zijn. Bloemetjes, plantjes, diertjes, daar wist ik eigenlijk niet zo heel veel van. Ik heb mijn vmbo-diploma behaald aan de land- en tuinbouw school. En toen het nummer 144 werd ingevoerd heb ik het certificaat Dierenpolitie behaald. Het groen, daar lag mijn nieuwe uitdaging.

Ik stelde een motivatiebrief en cv op en stuurde ze op. Twee weken later kreeg ik een uitnodiging voor een gesprek. Het gesprek verliep ontspannen, ik vertelde honderduit over waarom ik boswachter wilde worden. Met een goed gevoel ging ik weer richting huis. Enkele dagen later werd ik gebeld en een tweede gesprek volgde. Ook dit gesprek verliep goed. Na het weekend vertelden ze me dat ik mocht terugkomen voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bingo, ik werd aangenomen!

8 oktober 2018 was mijn eerste werkdag. Ik had inmiddels kennisgemaakt met de meeste collega's en kon gaan beginnen. De eerste week was ik voornamelijk bezig met het leren kennen van de organisatie en mijn spullen op orde brengen. De tweede week ging ik naar buiten om het Bos te leren kennen. De wegen kende ik al, maar wat staat er nou eigenlijk in zo’n bosperceel? Ik stortte me op de geschiedenis van het Amsterdamse Bos. Feiten zijn makkelijk te leren en vinden bezoekers tijdens excursies interessant.

Spannend

Tijdens ...