Pad tot huidige pagina

Speurtochten en doe-kaarten

In de Boswinkel kun je een speurtocht afhalen die je met het hele gezin kunt doen in het Bos. Elk jaargetijde heeft de speurtocht een ander thema. Ook zijn er spannende doe-kaarten! Je kunt ook op avontuur met Soekky Stories of Perfect Earth Animals! En onderaan vind je 2 kleurplaten.

Nieuw: Eekhoorn expeditie!

Nieuw voor kinderen van 4-7 jaar: eekhoorn expeditie. De eekhoorns nemen je vanaf de Boswinkel mee op ontdekkingstocht door het Bos. Je kunt daar tot 15:00 uur voor € 6,- een rugzakje ophalen met daarin opdrachten, loeppotje, tekenplank en zoekkaarten. Borg is € 10,-. Een extra speurtochtboekje kost € 2,50.

Later in het jaar verhuizen de eekhoorns naar een andere locatie in het Bos om zo de kinderen ook andere mooie plekken te laten ontdekken.

Speurtocht

Van het onderzoeken van waterdieren tot een winterse expeditie naar de ganzen, of paddenstoelen zoeken in de herfst. Elk seizoen is er iets bijzonders te beleven.

De speurtocht is vooral leuk voor kinderen vanaf 6 jaar en kan in De Boswinkel tot 15:00 uur opgehaald en afgerekend worden. De kosten zijn € 6,- per rugzakje en is geschikt voor 3, 4 of 5 personen. De inhoud van het rugzakje varieert per seizoen van een verrekijker tot een schepnetje en zoekkaarten. Borg is € 10,-. Een extra speurtochtboekje kost € 2,50.

Doe-kaarten en bingo

Download hier zelf een doe-kaart of bingo:

Soekky Stories

Je kunt ook een speurtocht van Soekky Stories in het Amsterdamse Bos doen:

Winteravontuur

Vanaf 3 jaar - Geschatte tijdsduur 1,5u - Start: vanaf de Amsterdamse Manege, P Nieuwe Kalfjeslaan: https://goo.gl/maps/PyCxJHTHcGFf6waq8.

Ga op avontuur met de broertjes Muis en ontmoet de dieren uit het Grote Berkenbos. Het heeft veel gesneeuwd, alles is bedekt met een dik pak sneeuw. De muisjes ontdekken iets heel bijzonders en heel groot …?

Beleef dit grote muizen-winteravontuur in het Bos, een speurtocht voor kinderen van ongeveer 3 jaar, samen met de ouders. Neem voor onderweg wat lekkers mee, snoepjes, nootjes of fruit en een fles water. En trek een lekkere warme jas en laarzen aan. Veel plezier met de muizen en alle andere dieren!

De magische wereld van Keetje

Vanaf 3 jaar - Geschatte tijdsduur: 1.5 uur - Start: vanaf Boswinkel

'Keetje is een meisje dat niet zo goed kan stilzitten en luisteren. En ze wordt door alles wat er om haar heen gebeurd vaak afgeleid en vergeet dan wat ze ook alweer moest doen. Ze houdt van springen, vooral in waterplassen!

Keetje is ook best bijzonder want ze kan met dieren praten. Wanneer ze op een dag naar school gaat en onderweg een waterplas tegenkomt vergeet ze dat ze naar school moet en beleeft ze een heel bijzonder avontuur! Gaan jullie mee op avontuur?'

NIEUW: Lage Landen expeditie: bbbbrrrrr editie

Vanaf 8 jaar - Geschatte tijdsduur: 1,5 uur - Start: vanaf Duizendmeterweg

'Hej, avonturier! Hier spreekt Ole Gustav Peddelson, ontdekkingsreiziger en expeditieleider. Ik heb alweer veel te lang stilgezeten en dan gaan er altijd gekke dingen gebeuren in mijn lijf. Slapende billen, stijve schouders, een mega-duf hoofd… Enne…misschien óók een ietsiepietsie chagrijnig? Ken je dat?

Gelukkig hoef ik me dan alleen maar even voor te stellen dat ik op een geweldig avontuur ga, en dan vliegt die stilzit-sufheid het raam uit als een wolk opfladderende spreeuwtjes. Als mijn snorpunten dan ook nog als zweefvliegvleugeltjes gaan trillen, dan weet ik dat ik echt zo snel mogelijk moet inpakken voor een nieuw avontuur! En dit keer gaan we naar Het Amsterdamse Bos, ga je mee?'

Download vooraf gratis de Soekky Stories app en beleef het avontuur in het Amsterdamse Bos:
Store Link
https://apps.apple.com/nl/app/soekky-stories/id1512111796
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.locatify.guide.soekkystories&hl=nl&gl=US

Perfect Earth Animals

Een soort Pokémon GO, maar dan in de natuur. Download de Perfect Earth Animals app en ga in de natuur op zoek naar virtuele dierenkaarten. Er zijn er flink wat verstopt, dus veel plezier met verzamelen en ruilen! Leerzaam ook, want onderweg doe je interessante weetjes op over de dieren die voorkomen in het Bos.

Download vooraf gratis de Perfect Earth Animals app en beleef het avontuur in het Amsterdamse Bos:
Store Link
https://apps.apple.com/nl/app/perfect-earth-animals/id1503711797
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.perfectearth.Animals

Kleurplaat

We hebben 2 downloadbare kleurplaten gemaakt, gebaseerd op populaire foto’s. Echt zo’n doe-ding voor jong en oud. Klik op de kleurplaat voor de download (JPEG). We zijn benieuwd naar jullie creaties! Deel ze op facebook of Instagram met #amsterdamsebos!