Pad tot huidige pagina

Speurtochten & kinderwandelingen

Van het onderzoeken van waterdieren tot een winterse expeditie naar de ganzen, of paddenstoelen zoeken in de herfst. Elk seizoen is er iets bijzonders te beleven. In de Boswinkel kun je een speurtocht afhalen die je met het hele gezin kunt doen in het Bos. Elk jaargetijde heeft de speurtocht een ander thema. Je kunt ook op avontuur met onze eigen Amsterdamse Bos-app, Soekky Stories of Perfect Earth Animals.

Amsterdamse Bos smartphone app

Het Amsterdamse Bos heeft sinds eind 2023 een fonkelnieuwe smartphone app! Download de gratis app in de App Store of via Google Play.

 

Beleefpad (NL & EN)

Tussen 4 en 8 jaar

Ontdek het Beleefpad aan de hand van een audiotour vol met leuke opdrachten. Zo leer je dieren van het Amsterdamse Bos kennen! Je vindt het Beleefpad in de app of op de website.

Winteravontuur met de broertjes Muis

Vanaf 3 jaar | 60 minuten

Ga op avontuur met de broertjes Muis en ontmoet de dieren uit het Grote Berkenbos. Het heeft heel veel gesneeuwd en alles is bedekt met een dik pak sneeuw. Hazel en Noot, twee muisjes ontdekken iets mysterieus en het is heel groot… deze twee stoere muisjes nemen jullie mee op een spannend avontuur! Beleef het nu in de Bos-app

Winterwandeling: Het Fonkelbos

Vanaf 4 jaar | 60-90 minuten

Een avontuurlijke winterwandeling met een fantasievol verhaal waar kinderen helemaal in opgaan! Een leerzame wandeling door het Bos met verschillende opdrachten.

Al jaren verschijnt het magische hert Dai in het Amsterdamse Bos en tovert hij het Bos om naar een fijn warm winterbos. Maar dit jaar is Dai nog niet verschenen en is het heel koud aan het worden. De dieren van het bos maken zich ongerust. Zou Dai het hert nog wel verschijnen? En zullen de dieren de winter wel goed doorkomen?

Soekky Stories

Je kunt ook een speurtocht van Soekky Stories in het Amsterdamse Bos doen. Bekijk hieronder de Soekky-avonturen die je in het Amsterdamse Bos kan beleven.

Soekky: Egeltje en de geheime steen

Vanaf 3 jaar (samen met ouders) | Geschatte tijdsduur: 90 minuten | Start: De Boswinkel

Op een dag is egeltje aan het voetballen in het bos met zijn goede vriend haasje. Dan struikelt hij over een steen. Als hij ziet dat er iets op de steen staat geschreven besluit hij de steen in zijn broekzak mee te nemen. Niet wetend dat deze steen niet zomaar een steen is en nog veel avontuur zal gaan brengen!

Ga je mee? Samen met egeltje en zijn vriendjes op ontdekking naar het geheim van de steen. Begin meteen!

Soekky: Lage Landen expeditie

Vanaf 8 jaar | Geschatte tijdsduur: 90 minuten | Start: vanaf Duizendmeterweg

'Hej, avonturier! Hier spreekt Ole Gustav Peddelson, ontdekkingsreiziger en expeditieleider. Ik heb alweer veel te lang stilgezeten en dan gaan er altijd gekke dingen gebeuren in mijn lijf. Slapende billen, stijve schouders, een mega-duf hoofd… Enne…misschien óók een ietsiepietsie chagrijnig? Ken je dat?

Gelukkig hoef ik me dan alleen maar even voor te stellen dat ik op een geweldig avontuur ga, en dan vliegt die stilzit-sufheid het raam uit als een wolk opfladderende spreeuwtjes. Als mijn snorpunten dan ook nog als zweefvliegvleugeltjes gaan trillen, dan weet ik dat ik echt zo snel mogelijk moet inpakken voor een nieuw avontuur! En dit keer gaan we naar Het Amsterdamse Bos, ga je mee?'

 

Andere speurtochten

Perfect Earth Animals

Een soort Pokémon GO, maar dan in de natuur. Download de Perfect Earth Animals app en ga in de natuur op zoek naar virtuele dierenkaarten. Er zijn er flink wat verstopt, dus veel plezier met verzamelen en ruilen! Leerzaam ook, want onderweg doe je interessante weetjes op over de dieren die voorkomen in het Bos.

 

Herfstspeurtocht: Eekhoornexpeditie

Van 4 tot 7 jaar

De eekhoorns nemen je vanaf de Boswinkel mee op ontdekkingstocht door het Bos. Je kunt daar tot 15:00 uur voor € 6,- een rugzakje ophalen met daarin opdrachten, loeppotje, tekenplank en zoekkaarten. Borg is € 10,-. Een extra speurtochtboekje kost € 2,50.