Pad tot huidige pagina

Niet barbecueën op en rond Heuvel in Amsterdamse Bos

Vanwege aanhoudende droogte is barbecueën niet toegestaan op en rond de Heuvel in het Amsterdamse Bos. De percelen met naaldbomen in dit gebied vormen een verhoogd risico op natuurbrand.

Het barbecueverbod geldt vanaf 13 juni 2023 tot nader order en betreft het gebied binnen de blauwe lijn op onderstaande kaart:

Barbecueën op overige plekken in het Bos

Op andere plekken in het Bos mag u barbecueën, maar alleen als andere bezoekers geen overlast hebben en er geen schade aan de grond ontstaat. De barbecue moet 5 meter van de bosrand af staan en minstens 50 centimeter boven de grond, zodat het gras niet verschroeit. Gooi uw afval in de afvalbak.

Openbare barbecues

Er zijn ook 6 openbare barbecues waar u kunt barbecueën. Deze staan op de Kleine en Grote Speelweide en de Dagrecreatie. U heeft hiervoor wel een rooster nodig van minimaal 45 x 45 cm en maximaal 50 x 50 cm. Denk er aan om zelf houtskool mee te nemen. Het is niet toegestaan om hout uit het Bos te gebruiken.

Open vuur

Vuur stoken is sowieso niet toegestaan in het Bos. Kampvuren, houtskoolvuurtjes of ander open vuur zijn schadelijk voor de natuur, geven overlast voor mensen en wilde dieren en zijn brandgevaarlijk.