Pad tot huidige pagina

Bostheater klaar voor de toekomst

De gemeente Amsterdam heeft het Amsterdamse Bostheater gerestaureerd. Vanaf najaar 2022 is het geliefde openluchttheater grondig gerenoveerd. Nu het werk is afgerond is het theater klaar voor het publiek.

Klaar voor de toekomst

Het podium, de tribunes en de luifels aan de bovenzijde van de hoofdtribune zijn vernieuwd. Er zijn 3 nieuwe gebouwen bijgeplaatst, met volwaardige kleedkamers voor spelers en nieuwe duurzame installatievoorzieningen voor alle theatertechniek. Alle paden in en rondom het Bostheater zijn opgeknapt. Ook is de toegankelijkheid voor bezoekers met een beperking verbeterd.

Zo houden we kunst en cultuur toegankelijk voor een breed publiek op deze unieke locatie, midden in een waardevol natuurgebied.

Nieuw seizoen

Met de afgeronde renovatie is het Bostheater klaar voor een nieuw seizoen vol theater- en muziekvoorstellingen in de buitenlucht. Jong talent betrad tijdens de Bos Jongerenweek als eerste het vernieuwde podium (foto hieronder). De week is afgesloten met een optreden in besloten kring. Woensdag 10 mei trapt de Edwin Evers Band het seizoen af voor het grote publiek.

Benieuwd naar het vernieuwde Bostheater en wat er te beleven is dit seizoen? Kijk op bostheater.nl en kom naar het Bos!

Natuur én cultuur

Het theater werd in de jaren 50 van de twintigste eeuw gebouwd in het Amsterdamse Bos, vanuit de gedachte dat mensen natuur én cultuur nodig hebben. Het werd in 1954 geopend en was bedoeld voor toneelvoorstellingen, lezingen en voor activiteiten voor kinderen. Het Bostheater is nu een van de culturele hotspots in de regio Amsterdam, waar in de zomer bijzondere voorstellingen te zien zijn in de intieme setting van het theater in het Bos.