Pad tot huidige pagina

Junior Rangers uit heel Nederland naar het Amsterdamse Bos

Dit weekend staat het Amsterdamse Bos in de schijnwerpers als de Junior Rangers uit heel Nederland samenkomen in het natuurgebied. Normaal gesproken verkennen deze jonge natuurliefhebbers exclusief Natura 2000-locaties, maar deze keer slaan ze een nieuwe weg in door het bruisende stadsbos onder Amsterdam te ontdekken.

Junior Rangers, een initiatief van IVN Natuureducatie, bestaan uit enthousiaste jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud, die zich inzetten voor natuurbehoud en -bescherming. Gewapend met hun passie voor de natuur en een flinke dosis nieuwsgierigheid, trekken ze normaal gesproken door een natuurgebied dichtbij huis in.

Ze helpen bijvoorbeeld mee met het onderhoud van de natuur, gaan met de boswachter op pad of helpen met tellingen van roofvogels, vlinders of muizen. Op zaterdag 20 april maakt de groep van zo'n 80 jongeren een uitstap naar het Amsterdamse Bos.

Het Amsterdamse Bos biedt echter een geheel nieuwe uitdaging. Onder de rook van Amsterdam zullen de Junior Rangers de diversiteit aan flora en fauna van het Bos ontdekken onder begeleiding van de boswachter en natuurdocent. Van vogels spotten tot het herkennen van verschillende plantensoorten, het belooft een weekend vol avontuur en educatie te worden. Ook brengen de Junior Rangers een bezoek aan de Amsterdamse Houtwerf en krijgen ze een workshop houtbewerking.