Pad tot huidige pagina

Mei is de Maand van de Biodiversiteit in het Amsterdamse Bos!

Het is de Maand van de Biodiversiteit! Hoewel wereldwijd 22 mei gereserveerd staat als de Dag van de Biodiversiteit, geloven we in het Amsterdamse Bos niet dat één dag voldoende is om het belang van biodiversiteit te benadrukken. Daarom wijden we de hele meimaand aan het ontdekken, vieren en delen van kennis over dit cruciale aspect van onze natuurlijke omgeving met leuke video's, nieuwe Boscasts en verse routes.

Wat kan je verwachten?

De hele maand mei delen we op onze website en sociale media (Instagram & Facebook) leuke video's met onze ecoloog Sasja Voet en boswachter Pieter Rust (foto). Zij nemen je mee in de wondere wereld van de biodiversiteit in het Amsterdamse Bos. Wie meer wilt weten over de mooie thema's die Sasja en Pieter bespreken, kan de verdieping opzoeken met een set gloednieuwe afleveringen van de Amsterdamse Boscast.

Daarnaast presenteren we twee speciale videoafleveringen van de Boscast, met boswachter/moderator Claudia Plaisier en speciale gasten van binnen én buiten het Bos. In deze gesprekken wordt de complexiteit en schoonheid van biodiversiteit besproken. Natuurlijk mét leuke tips en een flinke dosis passie voor de natuur.

Voor wie liever zelf komt kijken, is onze Bos-app gevuld met een aantal verse routes. Deze zijn speciaal ontworpen om je langs de meest biodiverse gebieden van het Amsterdamse Bos te leiden. Deze routes zullen niet alleen een kans bieden om te genieten van de prachtige natuur, maar ook om meer te leren over wat je om je heen.

Houd tot slot de Boskalender in de gaten om niks te missen van onze excursies en wandelingen. Kom oog-in-oog komt met onze diverse flora, fauna en biotopen.

Waarom de Maand van de Biodiversiteit?

Biodiversiteit, als een complex netwerk waar elke soort en individu een eigen en essentiële rol vervult, ondersteunt het leven van alle organismen, inclusief de mens. Uiteindelijk staan alle soorten en ecosystemen met elkaar in verbinding in de voedselpiramide. Het verlies van één soort heeft niet altijd direct impact, maar bij overmatig verlies van soorten kunnen de gevolgen ingrijpend zijn. Het behoud van biodiversiteit is cruciaal om de voedselketen en ecosystemen te ondersteunen en te beschermen tegen verstoringen.

Met de Maand van de Biodiversiteit hopen we onze bezoekers te inspireren en te informeren over de waarde van biodiversiteit. Een biodiverse wereld is goed voor de toekomst!

Volg ons op Instagram en Facebook om niks te missen en kom langs en ontdek het Amsterdamse Bos tijdens de Maand van de Biodiversiteit!

Volg ons op social media!