Pad tot huidige pagina

Nieuwe nieuwsbrief: 'De stem van het Bos'!

We hebben een nieuwe nieuwsbrief! Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in het Bos en word abonnee.

Het Amsterdamse Bos werd in de 20e eeuw aangelegd om Amsterdammers ontspanning en rust in de buitenlucht te bieden. Daar kwam steeds meer aandacht voor natuurbehoud bij. Nu - in de 21e eeuw - maken we bewust een volgende stap. Natuurbehoud blijft zonder meer de basis, maar we zien nu ook in dat het Bos een grote bijdrage levert aan de natuurlijke leefomgeving van de hele regio. Het Bos zorgt niet alleen voor ontspanning en rust, maar draagt ook bij aan biodiversiteit en de klimaatadaptie.

Dialoog

Verlies aan biodiversiteit en de veranderingen in het klimaat zijn de grote uitdagingen van deze tijd. Die uitdagingen vragen om een visie op de relatie tussen mens en natuur. Samenwerken met de natuur is een van de belangrijkste voorwaarden om verlies van biodiversiteit en de veranderingen van het klimaat het hoofd te kunnen bieden. Dat vraagt om een dialoog, waarin ook de stem van het Bos wordt gehoord.

Onze vernieuwde nieuwsbrief gaat verslag doen van de zoektocht naar die dialoog. We proberen te ontdekken wat de ‘stem’ is van het Bos. Wat het Bos nodig heeft en wat het ons biedt. En we vragen bezoekers, kunstenaars en wetenschappers hoe zij kijken naar de band tussen mens en natuur. En natuurlijk houden we u met deze nieuwsbrief op de hoogte van de activiteiten in het Bos, ook op het gebied van natuureducatie en kunst.

We gaan graag samen met u op zoek naar ‘De stem van het Bos.’

Abonneren

Op de hoogte blijven van wat er speelt in het Amsterdamse Bos? Abonneer u dan op de nieuwsbrief.

Ja, ik wil de nieuwsbrief van het Amsterdamse Bos ontvangen

Benieuwd wat u kunt verwachten? Bekijk de laatste nieuwsbrief.