Pad tot huidige pagina

Nieuwe tarieven en tijden parkeerplaats Hoofdentree vanaf 3 juli

Het parkeertarief en de tijden voor betaald parkeren op de parkeerplaats Hoofdentree bij de Bosbaan in het Amsterdamse Bos worden aangepast. Per 3 juli worden deze gelijkgetrokken met het tarief en de tijden voor betaald parkeren in Buitenveldert.

De gemeenteraad heeft dit besloten op 21 februari 2023. Het nieuwe tarief wordt €2,80 per uur en geldt van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 19.00 uur.

In 2022 is een proef gedaan om te testen wat de effecten zijn van het afschaffen van de eerste 3 uur gratis parkeren op deze parkeerplaats. Deze proef wees uit dat het aantal geparkeerde auto’s op het parkeerterrein weliswaar afnam, maar er geen parkeeroverlast in het Bos of Amstelveense wijken optrad. Parkeren op de andere parkeerplaatsen in het Amsterdamse Bos blijft gratis.

Ten goede aan het Bos

De extra inkomsten uit de verhoging van het parkeertarief en verruiming van de parkeertijd komen ten goede aan het beheer en onderhoud van het Amsterdamse Bos. Borden bij de ingang van de parkeerplaats Hoofdentree kondigen de nieuwe tarieven en tijden aan. Ondernemers in de omgeving zijn geïnformeerd.