Pad tot huidige pagina

Ontdek het Amsterdamse Bos

Slideshow deluxe

Foto door Tom Zwerver

Foto door Jan Vonk

Ijsvogel | Foto: Demian Smit

Foto door Henk van 't Land

Foto door Jan Vonk

Het Beleefpad | Foto: Zandraket

Leestekst

Het Amsterdamse Bos plaatst natuur in het midden van de samenleving. Dat is vanaf het allereerste begin de reden waarom het Bos bestaat. Al in 1901 doet de beroemde bioloog Jac. P. Thijsse een voorstel voor het aanleggen van een bos, vlakbij de stad. Hij was er van overtuigd dat natuurbeleving zou bijdragen aan het welzijn van de stadsbewoners.

Op deze pagina ontdek je meer Amsterdamse Bos. Video's, de Amsterdamse Boscast, publieksprogramma's in de Boskalender en nog veel meer. Tot snel in het Bos!

Dieper Het Bos In met ecoloog Sasja en bosbeheerder Maxim


Beluister de Boscast!

Geniet thuis of onderweg van het Amsterdamse Bos. Met de Amsterdamse Boscast brengen we de natuur dichterbij. Luister je mee?

Bekijk de Boskalender

Meer Boskalender


Biodiversiteit in het Amsterdamse Bos

Winter in het Amsterdamse Bos

De natuur verandert mee met de seizoenen, zo ook in het Amsterdamse Bos. Nieuwsgierig wat er allemaal in het Bos gebeurt tijdens de koude maanden? Onze boswachter Claudia maakte een mooi lijstje van winterse Bosverhalen die je waarschijnlijk nog niet kende. Lees meer over onze gevederde wintergasten, snackende bunzings en onthulde geheimen hoog in de bomen. Foto door Hehaden.

Bosicoon: de vos

Denk je aan het Amsterdamse Bos dan schieten al gauw enkele beelden te binnen. Schotse Hooglanders, de Heuvel, de Bosbaan, eekhoorns. In nieuwsbrief-rubriek 'Bosicoon' geeft onze ecoloog Sasja Voet de iconen van het Bos een podium. De eerste maand van het nieuwe jaar is dat het intelligente zoogdier de vos. Foto door Demian Smit.