Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Weblog boswachter Pieter Rust - Bijdragen mei 2016

Weblog boswachter Pieter Rust - Bijdragen mei 2016

Dit weblog wordt geschreven door boswachter Pieter Rust. Hij vertelt tweewekelijks wat hij meemaakt in het Amsterdamse Bos.

Excursie met boswachter Pieter Rust

Je kunt op zijn ervaringen reageren via de knop, 'reageer' onder ieder bericht. Reacties worden een paar keer per week verwerkt. Dit betekent dat het even kan duren voor jouw reactie zichtbaar is.

Kijk hier voor meer informatie over de Boswachterij in het Amsterdamse Bos.

Overdreven?
28 mei 2016 om 08:06
Pieter Rust
thumb_image

Van de week reed ik in de dienstauto over de Bosrandweg op weg naar een melding. Een auto van de politie kwam in tegengestelde richting en zoals we altijd doen groette ik hen.

Plots twee blauwe zwaailampen achter me en het stopteken. Kennelijk waren ze gedraaid en deed ik iets verkeerd. Dat laatste was niet zo; ze vroegen of ik mee kon het bos in op zoek naar iemand met een drone.

Mag dat niet?

Van de politie begreep ik dat zij de melding van Schiphol gekregen hadden. In de buurt van het sportpark en de heuvel zou een drone vliegen. Deze zou daadwerkelijk het vliegverkeer hinderen. Eveneens was de Buitenbeveiliging van Schiphol ook met twee voertuigen in het bos aan het zoeken.

Verboden vlieggebied

We hebben een dik half uur gezocht naar zowel de drone als de persoon die dat ding zou sturen maar niet deze werd niet aangetroffen. Voor degene die het vliegen met een drone overwegen; het Amsterdamse Bos valt binnen de No Fly Zone. Waarom dat op zijn Engels moet weet ik niet, maar in elk geval riskeer je een flinke boete van Schiphol en in beslagname van de drone.

Op onze internetpagina staat meer informatie.