Zoeken in Amsterdamse Bos
Pad tot huidige pagina

Tentoonstellingen

In het kort

In het Amsterdamse Bos zijn het hele jaar door wisselende en vaste tentoonstellingen te zien.


In en vlakbij de Boswinkel in het Amsterdamse Bos zijn verschillende tentoonstellingen te bezichtigen. Boven is de vaste tentoonstelling 'Bos op Zolder' te zien over het Amsterdamse Bos. Daarnaast zijn er wisselende tentoonstellingen.

NKvB Beeldententoonstelling '5e Natuur Boslust'

Van 31 augustus 2017 t/m 1 januari 2018 is in het Amsterdamse Bos voor de vijfde keer een beeldententoonstelling te zien. Tien beelden gaan de verbinding aan met elkaar, met het Bos, en met de toeschouwer. Sommige beelden zullen klein en intiem zijn, andere groots en uitdagend. De beelden worden zoals altijd gemaakt met materialen uit het Bos door tien kunstenaars aangesloten bij de Nederlandse Kring van Beeldhouwers (NKvB).

De opening van de expositie vindt plaats op donderdag 31 augustus om 16.00 uur. De beelden zijn te zien op de zuidelijke helling van de Heuvel. Kijk op Beeldententoonstelling NKvB '5e Natuur Boslust' voor meer informatie.

Ontwerp voor kunstwerk 'Hart' van kunstenares Carla Rump

Gabriel Lester

'Peel'

Oorspronkelijk ontwierp kunstenaar Gabriel Lester dit kunstwerk voor een landschapscompetitie in Zweden. Het is zowel speels, als functioneel en komt tegemoet aan de behoefte van de kunstenaar om letterlijk het grondoppervlak ‘af te pellen’ en iets daaronder te onthullen. Hoewel het beeld stevig van structuur, komt het daadwerkelijk tot leven door de interactie met de Bosbezoeker. Het is in overleg met de kunstenaar geplaats op de Grote Speelweide, omdat veel mensen er zo gebruik van kunnen maken. Bovendien komt het daar uitstekend tot zijn recht tegen de achtergrond van lucht, water, bos en weide.

Kunstwerk 'Peel' van kunstenaar Gabriel Lester; foto: Jeroen Hogenboom

Serge Verheugen

Family Ties

In de mooie zomer van 2013 werkte de kunstenaar Serge Verheugen met tientallen mensen aan de beeldengroep "Family Ties". Hond Rex en baasje Andy hebben nieuw gezelschap gekregen van een hele groep dieren. Van een giraf tot een krokodil, 11 stuks in totaal. De beelden zijn gemaakt van hout uit het Bos en vlakbij De Boswinkel te zien.

Kunstwerk Andy en Rex Family Ties, kunstenaar Serge Verheugen

The Butterfly Release Project

Op het grote beeld van Serge Verheugen, vlakbij De Boswinkel, hebben kinderen en bezoekers een vlinder beschilderd en beschreven in vrolijke kleuren. Hierop staat de de naam van een geliefde, een held, ouders of favoriet huisdier. Dit kan bijv. ook een verloren dierbare of gestorven huisdier zijn. Donderdag 30 juni 2016 hebben leerlingen van de Olympiaschool uit Amsterdam de eerste vlinders bevestigd. En langzaam kreeg het beeld, Andy en Rex, Birth of Change, een persoonlijk en emotioneel geladen jasje.

Kunstwerk 'Birth of Change' (Serge Verheugen) met daarop vlinders van Bosbezoekers

De Geheimzinnige Wereld van de paddenstoel


Vanaf vrijdag 8 september tot en met woensdag 29 november kun je, op de bovenverdieping van De Boswinkel een tentoonstelling bezoeken over paddenstoelen. Paddenstoelen hebben iets bijzonders, zelfs iets magisch. Van giftig tot eetbaar en nog meer leuke weetjes over deze schimmels. Je komt op deze tentoonstelling van alles te weten over paddenstoelen.
Bij de tentoonstelling horen leuke opdrachten en spellen en je kunt een speurtocht doen.

Zadelzwammen en bloeiende daslook in het Amsterdamse Bos

MoMo de Mol


Vanaf donderdag 7 december tot en met 4 april, kun je, op de bovenverdieping van De Boswinkel, de tentoonstelling MoMo de Mol bezoeken. MoMo de Mol is een interactieve kleutertentoonstelling. MoMo de mol woont onder de grond. Je zou zeggen dat het daar heel saai is, maar MoMo komt van alles tegen: rioolbuizen, palen van huizen, maar ook tunnels van andere dieren. Ontdek wat er allemaal onder de grond gebeurt.

Bos op Zolder

Vaste tentoonstelling in de Boswinkel

Kom op ontdekkingstocht in het ‘Bos op Zolder’. In deze vaste tentoonstelling op de bovenverdieping van De Boswinkel kun je alles wat buiten in het Bos gebeurt, binnen zien en beleven. Zo zijn er themabomen, pratende paddenstoelen en zingende vissen. Ook kun je Doctor Boomstronk helpen de boom zijn werk goed te laten doen. Er is een speurtocht door de tentoonstelling verkrijgbaar bij de balie.

Bos op Zolder, vaste expositie in de Boswinkel, Amsterdamse Bos