Weblog boswachter Pieter Rust - Bijdragen augustus 2017

Weblog boswachter Pieter Rust - Bijdragen augustus 2017

Dit weblog wordt geschreven door boswachter Pieter Rust. Hij vertelt tweewekelijks wat hij meemaakt in het Amsterdamse Bos.

Excursie met boswachter Pieter Rust

Je kunt op zijn ervaringen reageren via de knop, 'reageer' onder ieder bericht. Reacties worden een paar keer per week verwerkt. Dit betekent dat het even kan duren voor jouw reactie zichtbaar is.

Kijk hier voor meer informatie over de Boswachterij in het Amsterdamse Bos.

Landloperij
1 augustus 2017 om 08:18
Pieter Rust
roemenen3

Ik kwam van de week in een boekje over markante lui de term landlopers tegen. Wat een mooi woord! Officieel betekent het dakloos rondzwerven. Valt een dag of wat struinen daar ook onder?

Dan ben ook ik schuldig. Moest direct denken aan mijn zwerftochten dwars door de Veluwe, nog voor ik er woonde. Een paar dagen over bos en hei. In de nacht wat dommelen tegen een boom. Met een brood, een pot pindakaas en een fles water in de rugzak maar kijken waar ik uitkwam.

Poldermodel

Deed ik vroeger als kind eigenlijk al. Ik hielp bij wat boeren maar als m'n pet niet lekker zat trok ik de polders in. Fiets tegen het hek en dwars door de polders. Nesten zoeken en op de rug naar de wolken kijken.

Vreemdelingenpolitie

Hier in het Bos hebben we toch ook geregeld landlopers. Een tijd terug zat in het noordelijk deel een man uit Slovenië. Verward prevelde hij vaak "I know it is not allowed but I'm still looking voor options. Zijn verwardheid nam gedurende de tijd toe en uiteindelijk was hij zo woest dat we hem met wapenstok en pepperspray op afstand moesten houden. Door de vreemdelingenpolitie is hij uiteindelijk op het vliegtuig gezet.

Struinen

En dan nog meneer Rabinowitz. Dat is niet zijn echte naam volgens zijn paspoort. Maar hij zegt zo te heten. Veel kan hij ons niet vertellen want de hele wereld zit achter hem aan. Ook hij struint door het bos maar houdt zich keurig aan de paden. In de zomer kletsen we zo nu en dan wat. In de winter zijn we wat alerter op hem.

Landlopers, stropers en veldwachters. Die vervlogen tijden zijn er dus gewoon nog. Alleen zijn nu de foto's in kleur.