Pad tot huidige pagina

Activiteiten voor Buitenschoolse Opvang

Lekker met je groep naar buiten? Boek via De Boswinkel een activiteit onder leiding van Natuur is een Feest. De begeleider van Natuur is een Feest gaat exclusief met jullie op pad voor een onvergetelijke buitenbelevenis.

  • Voor groepen van max. 25 kinderen (bij Oervolk maximaal 40).
  • Activiteiten duren 1 uur (Oervolk 2 uur).
  • Graag voorafgaand aan de activiteit met pin betalen in De Boswinkel.
  • Aanmelden tot maximaal 7 dagen van te voren via mailadres: boswinkel@amsterdam.nl.

Keuzemenu activiteiten:

De Toverdokter (110 euro - 1 uur)

Voor kinderen van 1,5 tot 6 jaar

De toverdokter is in het Bos. Hij maakt alle knuffeldieren beter. Neem een ziek knuffeldier mee naar het Bos. Jullie gaan de toverdokter helpen om dingen uit het Bos te verzamelen: een veertje van een vogel, een konijnenkeutel, een stukje schors, een regenworm en nog veel meer. Na een korte wandeling, gaan we heksensoep maken. Alle dieren drinken van de heksensoep en zijn weer beter. We maken ook nog een toverstok en doen tovenaarsspelletjes.

Eddie Eekhoorn zoekt nootjes (125 euro - 1 uur)

Voor kinderen van 1,5 tot 6 jaar

Eddie Eekhoorn heeft zich voorbereid op de winter. Maar net nu hij honger heeft kan hij z’n wintervoorraad niet vinden. Vriend Beer heeft heel flauw alle nootjes verstopt. Beer heeft daar nu enorm spijt van, maar kan zich niet meer herinneren waar hij ze verstopt heeft. De kinderen mogen helpen zoeken.

Het Kleine Beestjes Laboratorium (110 euro - 1 uur)

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Vraag het de slak, de kikker en de regenworm zelf maar: Hoe hoog kan een kikker springen? Hoe kruipt een worm in de grond? Op zoek naar allerlei dieren in het Bos bedenken we een paar vragen. Als we de dieren hebben gevonden gaan we ze onderzoeken en zullen we een antwoord vinden op onze vragen.

Oervolk Stoervolk (160 euro - 2 uur)

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar

In de Oertijd waren kinderen superstoer! Hun school was in het Bos. Ze leerden sluipen, camoufleren, eetbare planten, pijl en bogen maken, speren slijpen met een mes, hutten bouwen. Hun spelletjes deden ze met takken, eikels en dennenappels. Ze hadden niks nodig uit de winkel. Doe mee met Oervolk en doe alsof je in de Oertijd woont.

Piraten in het Bos (110 euro - 1 uur)

Voor kinderen van 2 tot 7 jaar

Zeerover Fabiaan is op zoek naar jonge matrozen. Daarvoor moeten ze naar de piratenschool natuurlijk. Ze leren om door een grot te kruipen (een hut), om in de mast (een boom) te klimmen, met monsters (wormen en slakken) om te gaan. Ze zoeken sporen van de piraat en vinden uiteindelijk de schat. In de schat zitten allemaal mooie spulletjes uit de natuur. Tenslotte maken we een ‘levende’ schatkaart op de bosgrond. We maken een moddervulkaan, een spokenbos, een piratenhuisje en we verstoppen een mooie schelp.

Kabouterpretpark (110 euro - 1 uur)

Voor kinderen van 4 - 8 jaar

De kabouters in het Bos vervelen zich te pletter. Ze willen ook wel eens naar een pretpark! Tijdens deze workshop gaan de kinderen in de natuur creatief aan de slag om attracties te maken voor de kabouters. Ze maken naar eigen inzicht touwladders, roetsjbanen, draaimolens, wipwaps, bungeejump-installaties, picknickbankjes en kabouterhuisjes.

Wildplukken en eten bereiden ( 125 euro, incl ingr. - 1uur)

Voor kinderen van 2 tot 7 jaar

Eigenlijk komt al ons eten uit de natuur. Wildplukken op kleine schaal, is leuk om te doen voor kinderen en vergroot de betrokkenheid bij de natuur maar ook bij ons voedsel. De kinderen gaan op pad met een ervaren 'wildplukker' en verzamelen eetbare planten uit de natuur, zoals hondsdraf, zevenblad, paardenbloem en daslook. Die kun je in de vijzel samen met wat pitten, noten, olijfolie en geraspte kaas verwerken tot een heerlijke pesto. We sluiten af met een toastje met pesto eten.

Mol gaat verhuizen! (110 euro - 1 uur)

Voor kinderen van 4 - 8 jaar

Dit programma start met een soort poppenvoorstelling. Mol heeft een lange gang gegraven om te ontsnappen aan de bulldozers. Zijn tuin was veranderd in een bouwterrein. Nu zoekt hij een nieuw huis. Misschien wel in het Bos. De mol heeft allerlei vriendjes meegenomen die ook moesten verhuizen: de vos, de bij, een vogeltje, de mier, de egel, het konijn en de eekhoorn. Zouden zij hier ook kunnen wonen?

De Gruffalo is het Bos (250 euro - 1 uur)

Voor kinderen van 2 tot 7 jaar
NB Deze activiteit wordt begeleid door twee begeleiders van Natuur is een Feest. Daarom is de prijs hoger.

De Gruffalo is ons favoriete monster. Hoe leuk is het om hem in het echt op te gaan zoeken in het Amsterdamse Bos. We zoeken de muis, gaan met de muis langs de vos, de uil en de slang. Die willen de muis opeten, maar muis heeft geen tijd, hij moet naar de Gruffalo (met slagtanden, paarse stekels op z’n rug en een tong zo zwart als drop). Zou de Gruffalo echt bestaan? Ja hoor… Daar loopt hij al! Wie durft er met de Gruffalo te knuffelen en spelletjes te spelen?

De Boswinkel

De Boswinkel is gesitueerd bij de entree van het Amsterdamse Bos (Van Nijenrodeweg) en is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10:00 tot 17:00 uur.

Adres:

Bosbaanweg 5
1182 DB Amstelveen
T: 020 545 6100
E: boswinkel@amsterdam.nl