Pad tot huidige pagina

Beleef de Lente met de Amsterdamse Bos-app

Het voorjaar is begonnen! Breng jij een respectvol bezoekje aan ons bijzondere stukje natuur? Download de Bos-app en ontdek mooie wandelingen door de natuurgebieden of leuke speurtochten voor het hele gezin. Beleef de lente in het Amsterdamse Bos.

De eerste groene bladeren komen voorzichtig kijken en de vroege bloeiers laten hun mooiste kleuren zien.  De zangvogels zingen uit volle borst om een partner te versieren en ook de padden zijn alweer uit hun winterslaap gekomen om op zoek te gaan naar een geschikt liefdesnestje. Heb jij de blauwborst al gespot? Dan weet je dat de lente écht van start is.

Download de Bos-app

Het Amsterdamse Bos heeft een eigen smartphone applicatie, de Bos-app! Ontdek routes voor het hele gezin of maak verschillende wandelingen langs onze natuurgebieden.

Doe de Hooglanderwandeling door het vogelrijke Schinkelbos of maak een rondje langs de Amstelveense Poel met mooie uitzichten over het water en haar prachtige Oeverlanden. Daarnaast ontdek je verschillende kinderspeurtochten vol leuke opdrachten en quizvragen voor het hele gezin. Deze speurtochten starten bij De Boswinkel.

De applicatie is gratis beschikbaar voor iPhone of Android smartphones. Je kan de app downloaden in de App Store van Apple of via Google Play via de onderstaande buttons.

 

Welkom in de Kraamkamer van de Natuur

Het broedseizoen is weer aangebroken. De lente is misschien wel de meest bijzondere periode van het jaar. Maar ook de meest kwetsbare. Tijdens deze maanden worden er partners gezocht, eieren uitgebroed, en talloze dieren geboren. De lentemaanden zijn een cruciale periode waarin het van groot belang is om de natuur haar rust te gunnen.

We vragen bezoekers om de natuur een handje te helpen door de regels in de natuurgebieden te respecteren: blijf op de paden, houd je hond dichtbij aan de lijn en neem je afval mee naar huis. Gun dieren de rust om hun jongen groot te brengen.

Lees meer over het Broedseizoen

Foto: Daslook in bloei door Thijs Friederich