Pad tot huidige pagina

Nieuwe route door Bos en Thijssepark

Nieuw! De gemeenten Amsterdam en Amstelveen lanceren de wandelroute ‘Wild in je tuin’ door het heempark Dr. Jac. P. Thijssepark en het Amsterdamse Bos. Via een app krijgen de wandelaars informatie over de locaties en planten en bomen op de route.

Zoals bijvoorbeeld kamperfoelie, hangende zegge of kardinaalsmuts. Planten die een belangrijke voedselbron zijn voor insecten, vogels of eekhoorns.

Wethouder Floor Gordon (Gemeente Amstelveen, Natuur- en Milieu-educatie): 'De wandelroute is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen beide gemeenten. We hopen dat de wandelaars geïnspireerd worden door de mooie natuur en beseffen dat we zorgvuldig om moeten gaan met de natuur en het milieu in onze leefomgeving.'

App IVN Routes

  • De route ‘Wild in je tuin’ is te downloaden via de gratis app ‘IVN routes’: ivn.nl/ivn-routes. De app geeft meer informatie in tekst en beeld.
  • De wandeling is ongeveer 9 km lang.
  • Bij minder overzichtelijke kruisingen in het Amsterdamse Bos geeft de app aan hoe men verder kan lopen.
  • Ook via de plattegrond in de app is de route goed te volgen.
  • Het startpunt voor beide routedelen (Bos en Thijssepark) is op de parkeerplaats Oude Karselaan.
  • Het Amsterdamse Bos is toegankelijk per fiets, het Thijssepark niet.

Samenwerking

Het idee voor de wandelroute ‘Wild in je tuin’ is ontstaan in samenwerking met de Hortus Amsterdam en is ontwikkeld door de gemeente Amsterdam, gemeente Amstelveen en IVN Amsterdam.

Locaties