Pad tot huidige pagina

Wandelen in het Amsterdamse Bos

Afbeelding

balk wit

Wandelen in het Bos

In het Amsterdamse Bos kun je prachtige wandelingen maken. Er zijn momenteel acht wandelroutes die je door de verschillende natuurgebieden leiden die het Bos rijk is. De meeste routes hebben een nummer en zijn met gele paaltjes te volgen.

De routebeschrijvingen (behalve wandelroute 5 en de lange boswandeling) zijn los of in een set (zes wandelingen) te koop in De Boswinkel.

1. Koenenwandeling

Foto van Witte brug Koenenkade

Al voor de aanleg van het Amsterdamse Bos wandelden de Amsterdammers over de Koenenkade naar boerderij Meerzicht. Op de Koenenwandeling ziet u zowel het oude als het nieuwe landschap. 7 kilometer. N.B. Beschrijving van deze wandeling wordt herdrukt, dus tijdelijk niet verkrijgbaar. 

2. Parkboswandeling

Foto van heuvel Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos is aangelegd in de Engelse Landschapstijl. Bochtige waterpartijen, glooiende grasvelden en hoogteverschillen wisselen elkaar af en scheppen de illusie van een oneindig Bos.
6 kilometer

3. Boerenwandeling

Wandelende mensen in het Amsterdamse Bos

De Boerenwandeling verbindt twee boerderijen in het Amsterdamse Bos. Onderweg kom je een stuk echt natuurbos tegen en de oudste boom van het Amsterdamse Bos.
4,5 kilometer. N.B. Beschrijving van deze wandeling wordt herdrukt, dus tijdelijk niet verkrijgbaar. 

4. Vijverwandeling

Foto van grote vijver Amsterdamse Bos

De Kleine en Grote vijver vormen het hart van het Amsterdamse Bos. Het is de meest romantische kant van het Amsterdamse Bos.
4 kilometer. N.B. Beschrijving van deze wandeling wordt herdrukt, dus tijdelijk niet verkrijgbaar. 

5. Natuurboswandeling

Mensen op een bankje in het Amsterdamse Bos

In het natuurbos wordt het beheer beperkt tot het begaanbaar houden van paden. Een bos dat zichzelf in stand houdt en de wandelaar telkens verrast. 7 kilometer
N.B. Wandelroute 5 is niet meer beschikbaar in de Boswinkel. Je kunt de route nog wel lopen middels de paaltjes in het Bos.

6. Poelwandeling

Foto van wandelende mensen

De Oeverlanden van de Amstelveense Poel en de Kleine Poel vormen een oerlandschap van moerassen en berkenbos. Het laat zien hoe het landschap rondom Amsterdam er in de vroegere eeuwen uitzag. 4 kilometer.

Hooglanderwandeling

Schotse Hooglanders

De Hooglanderwandeling loopt o.a. door het Schinkelbos, waar Schotse Hooglanders lopen. Deze wandeling is niet gemarkeerd in het bos. In de routebeschrijving is een kaartje opgenomen. 6 kilometer

Lange Boswandeling

Wandelaars in het bos

De Lange Boswandeling voert door het hele Amsterdamse Bos. Deze wandeling is niet gemarkeerd, maar overlapt gedeeltelijk de verschillende korte wandelingen die zijn uitgezet in het Bos. 15 kilometer
Je kunt de route aanvinken in onze online plattegrond.

De Boskalender

De Boskalender

Frame