Verbergen

Coronavirus: het laatste nieuws voor het Amsterdamse Bos vindt u op amsterdamsebos.nl/coronavirus.

Pad tot huidige pagina

Wandelen in het Amsterdamse Bos

Afbeelding

balk wit

Wandelen in het Bos

In het Amsterdamse Bos kun je prachtige wandelingen maken. Er zijn zeven wandelroutes die je door de verschillende natuurgebieden leiden die het Bos rijk is. De routes kun je lopen met een routebeschrijving (van de wandeling van 15 km is momenteel geen routebeschrijving).

De routebeschrijvingen van wandelroute 1 t/m 6 zijn los (€ 1,50) of in een set van zes wandelingen (€ 7,00) te koop in De Boswinkel.

1. Oude Polderwandeling

Foto van Witte brug Koenenkade

De Oude Polderwandeling (7 km) geeft mooi zicht op hoe het polderlandschap er vroeger uitzag. De wandeling loopt o.a. langs De Oeverlanden, waar je vogels kunt spotten. Halverwege stuit je op Boerderij Meerzicht (pannenkoeken).  Start is nabij Grand Café de Bosbaan. De beschrijving van deze wandeling is te koop in De Boswinkel en kost € 1,50. N.B. Delen van deze wandeling zijn niet toegankelijk met een hond.  

2. Heuvelwandeling

Foto van heuvel Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos is aangelegd in de Engelse Landschapstijl. Bochtige waterpartijen, glooiende grasvelden en hoogteverschillen wisselen elkaar af en scheppen de illusie van een oneindig Bos.  De Heuvelwandeling is 6 kilometer. Start is nabij De Boswinkel. De beschrijving van deze wandeling is te koop in De Boswinkel en kost € 1,50.  N.B. Delen van deze wandeling zijn niet toegankelijk met hond.

3. Boerderijwandeling en Vogeleiland

Wandelende mensen in het Amsterdamse Bos

De Boerderij/ Vogeleilandwandeling (5 km) verbindt de twee boerderijen in het Amsterdamse Bos: een oude en een nieuwe. Onderweg kom je natuurbos tegen en de oudste boom van het Bos. Ook de heemtuin Vogeleiland is onderdeel van de route. Start is bij Boerderij Meerzicht. De beschrijving is te koop in De Boswinkel en kost € 1,50.  N.B. Vogeleiland is niet toegankelijk met hond.

4. Vijverwandeling

Foto van grote vijver Amsterdamse Bos

De Kleine en Grote vijver vormen het hart van het Amsterdamse Bos. Het Bos laat zich bij deze wandeling (4 km) van zijn meest romantische kant zien. Veel plekken nodigen uit tot stille overpeinzing. Start is bij de kiosk aan de Grote Vijver aan het einde van de Duizendmeterweg.  De beschrijving van deze wandeling is te koop in De Boswinkel en kost € 1,50. 

5. Hooglanderwandeling

Mensen op een bankje in het Amsterdamse Bos

Met wat geluk kom je tijdens deze wandeling Schotse Hooglanders (runderen) tegen. Het Schinkelbos is een stukje polder dat in 1999 werd toegevoegd aan het Bos. De wandeling is ongeveer 4 km (zonder Schinkelbos), 6 km (incl. Schinkelbos) of 9 km (incl. Schinkelbos en molen). Start is bij parkeerplaats Radarterrein in het zuidelijk deel van het Bos. De beschrijving van deze wandeling is te koop in De Boswinkel en kost € 1,50.  Grote delen van deze wandeling zijn niet toegankelijk met hond.

6. Poelwandeling en Bloesempark

Foto van wandelende mensen

De Oeverlanden van de Amstelveense Poel en de Kleine Poel liggen in het zuidoostelijke deel van het Amsterdamse Bos. Ze vormen een oerlandschap van moerassen en berkenbossen. Deze wandeling (5 km) laat zien hoe het landschap rond Amsterdam er in vroegere eeuwen uitzag. Start is op het pad net buiten parkeerplaats Kleine Poel op de Kleine Noorddijk.  De beschrijving van deze wandeling is te koop in De Boswinkel en kost € 1,50.  N.B. Grote delen van deze wandeling zijn niet toegankelijk met hond.

Lange Boswandeling

Wandelaars in het bos

De Lange Boswandeling (15 km) voert door het hele Amsterdamse Bos. Deze wandeling is niet gemarkeerd, maar overlapt gedeeltelijk de verschillende kortere wandelingen die zijn uitgezet in het Bos. 15 kilometer
Je kunt de route aanvinken in onze online plattegrond.

De Boskalender

De Boskalender

Frame