Pad tot huidige pagina

Bosmobiel in het Amsterdamse Bos

In het Amsterdamse Bos rijden twee bosmobielen voor bezoekers die slecht ter been zijn. Het zijn golfkarren waar maximaal 5 personen in kunnen.

Rijdende boswandeling

Het initiatief voor de 'Rijdende Boswandeling' ligt bij Rotary Aalsmeer-Uithoorn. Met deze elektrische voertuigen kunnen senioren die minder goed ter been zijn een ‘rijdende boswandeling' door het Amsterdamse Bos maken. In eerste instantie gaat het om inwoners van alle zorgcentra en bejaardentehuizen uit gemeenten in de regio rond het Amsterdamse Bos en vrijwilligersorganisaties die minder validen begeleiden.

De Bosmobielen zijn te boeken van mei t/m september.

Bosmobiel Amsterdamse Bos

Groepsboeking en tarief

Voor een groep zijn de kosten € 60,- voor de huur van twee Bosmobielen, voor drie uur. Boekingen (zorgcentra en bejaardentehuizen e.d.) lopen via: www.bosmobiel.nl. Een eigen chauffeur en begeleider zijn bij de groepsboekingen noodzakelijk en niet inbegrepen. De dagen dat de Bosmobielen voor een groep gehuurd kunnen worden zijn maandag, donderdag en vrijdag (niet op feestdagen). De bosmobielen dienen afgehaald te worden bij het beheerkantoor van het Amsterdamse Bos aan de Nieuwe Meerlaan 3 te Amstelveen.

Bosmobiel Amsterdamse Bos

Freeriders dagen

Het is ook mogelijk de Bosmobiel individueel (niet in groepsverband vanuit stichting of vereniging) te boeken van mei t/m september. Deze freeridersdagen zijn op dinsdag en woensdag. De eerste freeridersdag is op dinsdag 7 mei 2019.  De laatste freeridersdag is woensdag 25 september 2019. Alle ritten starten om 13.30 uur bij de Bosbaanweg 5 (begin van de Bosbaan) en er kunnen tien passagiers mee. Reserveren voor een rit kan weer vanaf 1 maart 2019: 020-5456100.

De ritten kosten € 15,- per persoon (inclusief koffie en gebak bij boerderij Meerzicht). Omdat het Bos in 2019 85 jaar is geworden is er een speciale actie. Wie dit jaar 85 jaar is of wordt, rijdt op vertoon van zijn identiteitsbewijs gratis mee met de Bosmobiel. Reserveer de rit wel van tevoren via De Boswinkel. De plaatsbewijzen zijn verkrijgbaar op de dag van de boeking. Boeken kan maximaal een week voor de gekozen vertrekdatum via De Boswinkel: 020 545 6100 of boswinkel@amsterdam.nl.