Pad tot huidige pagina

Bosmobiel in het Amsterdamse Bos

Stichting de Bosmobiel heeft voor het Amsterdamse Bos twee bosmobielen aangeschaft voor bezoekers die slecht ter been zijn. Het zijn golfkarren waar maximaal 5 personen in kunnen.

Rijdende boswandeling

Het initiatief hiervoor lag bij Rotary Aalsmeer/Uithoorn. Met deze elektrische voertuigen kunnen senioren die minder goed ter been zijn een ‘rijdende boswandeling' door het Amsterdamse Bos maken. In eerste instantie gaat het om inwoners van alle zorgcentra en bejaardentehuizen uit gemeenten in de regio rond het Amsterdamse Bos en vrijwilligersorganisaties die minder validen begeleiden.

De Bosmobielen zijn te boeken van mei t/m september.

Bosmobiel Amsterdamse Bos

Groepsboeking en tarief

Voor een groep zijn de kosten € 60,- voor de huur van twee bosmobielen, voor drie uur. Boekingen (zorgcentra en bejaardentehuizen e.d.) lopen via: www.bosmobiel.nl. Een eigen chauffeur en begeleider zijn bij de groepsboekingen noodzakelijk en niet inbegrepen. De dagen dat de bosmobielen voor een groep gehuurd kunnen worden zijn maandag, donderdag en vrijdag (niet op feestdagen).

Bosmobiel Amsterdamse Bos

Freeriders dagen

Het is ook mogelijk de Bosmobiel individueel (niet in groepsverband vanuit stichting of vereniging) te boeken van mei t/m september. Deze freeridersdagen zijn op dinsdag en woensdag. De eerste freeridersdag is op dinsdag 1 mei 2018.  De laatste freeridersdag is woensdag 26 september 2018. De Bosmobiel rijdt van 13.30 uur tot ongeveer 15.30 uur vanaf De Boswinkel aan de Bosbaanweg 5 (begin van de Bosbaan) en kan tien passagiers per middag vervoeren.

De kosten zijn € 15,- per persoon (inclusief koffie en gebak bij boerderij Meerzicht). De plaatsbewijzen zijn verkrijgbaar op de dag van de boeking. Boeken kan maximaal een week voor de gekozen vertrekdatum via De Boswinkel:

T: 020 545 6100
E: boswinkel@amsterdam.nl