Pad tot huidige pagina

Vogelkijkhut De Nieuwe Meerkoet

De vogelhut aan de Oeverlanden is dé nieuwe hotspot voor vogelaars in de regio. Deze 270-graden hut biedt een uniek inkijkje in twee onverstoorde biotopen in het Amsterdamse Bos. Zittend in de hut heb je zicht op een waterplas, een bosperceel en de aanliggende oevers. De perfecte ingrediënten om tal van verschillende vogelsoorten te zien.

Ben jij vogelaar, natuurliefhebber of heb je altijd al vogels goed willen fotograferen? Onze nieuwe vogelhut is de perfecte locatie om je af te zonderen van de drukte van de stad en te genieten van de natuur om je heen.

Vanaf 12 juni is de hut te huur op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00 uur in de ochtend tot 17:00 uur in de middag. Dit zijn tevens de openingstijden van de Boswinkel, zo kunnen wij de verhuur netjes verzorgen. We hanteren nu nog een introductieprijs van €30,- per dag en een borg van €20,- die voldaan dient te worden bij de Boswinkel (Bosbaanweg 5). De vogelhut heeft ruimte voor maximaal twee personen tegelijk.

Hoe werkt het?

Wil je de hut huren voor een bepaalde datum kan je dat doen via het volgende stappenplan:

  1. Reserveer jouw gewenste dag in de kalender.
  2. Op de dag zelf kan je de sleutels, route en aftekenlijst ophalen bij de Boswinkel vanaf 10:00 uur in de ochtend. Bij de Boswinkel dient ook de borgsom via pin of contant voldaan te worden.
  3. Parkeer je auto op de aangegeven parkeerplaats. Vanaf deze plek is het ongeveer 15 - 20 minuten lopen naar de hut.
  4. Bij aankomst in de vogelhut is het verstandig om eerst de aftekenlijst door te lopen. Is alles aanwezig en netjes achtergelaten. Is dit niet het geval? Neem dan direct contact op met de Boswinkel via 020 251 7840.
  5. Loop bij vertrek de aftekenlijst na. Zorg dat je de vogelhut uiterlijk om 16:30 uur weer verlaat zodat je voor 17:00 uur de sleutels weer kan inleveren bij de Boswinkel en wij de borgsom terugstorten. Lukt dit om wat voor reden niet dan dien je het telefoonnummer te bellen dat vermeld staat op de aftekenlijst.
  6. Deel bij thuiskomst je mooiste foto’s of verhalen op de Facebookpagina van de hut of tag het Amsterdamse Bos in jou foto’s.

Reserveer

Vogelsoorten die je rondom de hut kan aantreffen?

Deze vogelhut staat midden in de oeverlanden van de Nieuwe Meer. Vanuit de hut heb je zicht op een waterplas met haar oevers en een bosperceel. Hier leven tal van verschillende vogelsoorten. Ga lekker zitten en geniet van de natuur om je heen. Vogelhut De Nieuwe Meerkoet geeft uitzicht op de waterplas met haar oevers en het bosperceel. Dat zijn twee verschillende natuurtypen, die elk hun eigen vogelsoorten kennen.

  • Op en aan de waterplas komen de volgende vogelsoorten voor: aalscholver, blauwe reiger, grote zilverreiger, ijsvogel, kuifeend, wintertaling, tafeleend, meerkoet, wilde eend, oeverloper, waterral, waterhoen, etc.
  • Vogelsoorten die in het bosperceel voorkomen zijn onder andere: winterkoning, roodborst, zwartkop, koolmees, pimpelmees, grote bonte specht, sperwer, koperwiek, merel, sijs, appelvink, etc.

Naast de vele vogelsoorten kan het ook zomaar zo zijn dat er een vos of martersoort voorbij komt.

Vragen over de vogelhut of het huren ervan? Neem contact op met de Boswinkel via 020 251 7840  of deboswinkel@amsterdam.nl.

Reserveer