Pad tot huidige pagina

Voedselbos

Voedselbos én boslandbouw

In het Amsterdamse Bos leggen we een voedselbos gecombineerd met boslandbouw aan: het Voedselbos. Voedsel komt vaak van ver. Lokaal een voedselbos aanleggen laat zien dat je gezond voedsel ook dichtbij kunt produceren.

Een voedselbos is goed voor de bodem, dieren, insecten en mensen. Van elke plant, struik of boom in het voedselbos kun je wel iets eten. Vrijwilligers helpen ons bij de aanleg en het onderhoud. Het Voedselbos is onderdeel van de Voedselstrategie van Amsterdam.

Vrijwilligers

Vrijwilligers zorgen voor de aanplant en het onderhoud van het Voedselbos. De geiten van de Geitenboerderij dragen ook bij. Lijkt het je leuk om mee te helpen? Lees hier verder:

Bezoekers

Benieuwd naar de ontwikkelingen? Hoe zit het met de bereikbaarheid? Zijn andere locaties nog bereikbaar? Lees hier verder.

Ontwerp

Het nieuwe Voedselbos is gesitueerd aan de oostkant van de Geitenboerderij Ridammerhoeve. Lees hier meer over de locatie en het ontwerp.

Kalender

  • 17 november 2022: eerste plantdag
  • 23 november 2022: plantdag met wethouder
  • 23 december 2022: laatste plantdag
  • Voorjaar 2023:
    opening Voedselbos

Beplanting

Benieuwd welke planten er in het Voedselbos komen? Kijk hieronder. Daarin staan ook planttips. Goed planten en verzorgen zijn van belang om een boom of plant tot wasdom te laten komen.

Educatie

In het Voedselbos kun je op een speelse en laagdrempelige manier kennismaken met eetbare planten en vruchten die van nature in Nederland voorkomen.

Historie

Vóór de aanleg van het Bos (en de Geitenboerderij) was hier een polder. Later kwam er een hertenkamp en er hebben ook wisenten op deze plek gestaan. Lees hier meer over de historie van deze bijzondere locatie.

Schets

Partner logos