Pad tot huidige pagina

Rondvaart met de Fluistervink

Ontdek het Bos vanaf de kronkelige wateren van het Amsterdamse Bos, tijdens een rondvaart. Op zaterdag reserveer je een los een plekje voor €10 per persoon op vaste tijdstippen.

Rondvaart voor reguliere bezoekers

Een tocht met de Fluistervink duurt 1,5 uur en voert langs begroeide oevers, lommerrijke boszomen en verborgen weides. De schipper vertelt ondertussen over de watervogels, bomen langs de oevers en de bijzondere geschiedenis van het gebied. De Fluistervink is een open boot. De Engelse landschapsstijl maakt het Amsterdamse Bos uniek en is vanaf het water nog mooier.

De Fluistervink vaart op alle zaterdagen tussen begin mei en eind september om 13.00 uur en 15.30 uur. In de Boskalender kan je losse kaarten reserveren voor €10 per persoon. Navigeer eerst naar de juiste datum en selecteer dan het tijdstip waarop je wilt reserveren.

Naar de Boskalender

Rondvaart voor groepen en bedrijven

De Fluistervink kan ook afgehuurd worden voor een groep. De prijs van een groepsboeking is € 250,- voor een boottocht van 1,5 uur. Er kunnen maximaal 30 mensen in de open boot.

Neem contact op met Koos van der Weijde (deboswinkel@amsterdam.nl) of vul het Aanvraagformulier groepsexcursie of -rondvaart in. Er zijn ook cateringmogelijkheden.

Routebeschrijving

De rondvaart begint bij de aanlegsteiger aan het terras van de Amsterdamse Manege, Nieuwe Kalfjeslaan 25, 1182 AA Amstelveen. Neem daarvoor de ingang van het Bos vanaf de kruising Amstelveenseweg/Nieuwe Kalfjeslaan. Rechts van de manege voert een pad naar het terras en de aanlegsteiger. U kunt gratis parkeren bij de manege.

Foto via RTV Amstelveen