Pad tot huidige pagina

Natuurgebieden

Afbeelding

balk wit

Ecologische verbindingszone

Het Amsterdamse Bos vormt met de ecologische verbindingszone een belangrijke schakel in ‘de Groene AS’ tussen Amstelland en Spaarnwoude.

De Waterentree

In het noordelijkste deel van het Bos is de Waterentree, met poelen, kruiden en fraaie nieuwe meubels waar bezoekers kunnen uitrusten en van het landschap genieten.

Bloesempark

Bloesempark

In het Bloesempark staan 400 kersenbomen die met hun bloeiperiode het voorjaar aankondigen. Jaarlijks komen duizenden liefhebbers de bloemenpracht tijdens de bloeitijd aanschouwen.

Schinkelbos

Foto van Schinkelbos

In het Schinkelbos kun je nog een beetje ervaren hoe het Amsterdamse Bos er vroeger uitzag. Het gebied dient nu vooral als ecologische verbindingsroute.

Vogeleiland

Foto van Vogeleiland

Het Vogeleiland is een gebied gelegen aan de westkant van het Amsterdamse Bos. Het drie hectare grote gebied is één van de pareltjes van het Bos.

Schotse begrazing

Foto van Schotse Hooglander

Het gras van het zuidelijke deel van het Amsterdamse Bos wordt door de uitgezette Schotse Hooglanders op een natuurlijke manier kort gehouden.

Nieuwe Meer

Foto van de zuidelijke oeverlanden

De zuidelijke oeverlanden van het Nieuwe Meer zijn een restant van het oorspronkelijke veenlandschap en één van de natuurkernen in het Amsterdamse Bos.

Polder Meerzicht

Foto van Polder Meerzicht

Polder Meerzicht is veel ouder dan het Amsterdamse Bos zelf. Net als de Poel bij Amstelveen is het een waardevol overblijfsel van het oude landschap.

De Zonneweide

De Zonneweide

Een rustige recreatieweide voor nudisten, net ten noorden van de A9, aan de oostkant van het Amsterdamse Bos.

Amstelveense Poel

Foto Oeverlanden Amstelveense Poel

In deze veenplas heeft zich een bijzondere plantengroei ontwikkeld, zoals orchideeën en de vleesetende zonnedauw. Maar ook de ringslang kun je hier tegenkomen.

Mediawidget