Pad tot huidige pagina

Bezoekers met een beperking

Het Amsterdamse Bos is erg goed bereikbaar en beschikt over goede voorzieningen voor bezoekers met een beperking.

Parkeren

In het Amsterdamse Bos zijn veel parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. Alle parkeerplaatsen liggen in de nabijheid van de belangrijkste voorzieningen.

Toegankelijkheid

De meeste paden in het Bos zijn geasfalteerd of voorzien van halfverharding. Verder zijn de meeste paden goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De zandpaden langs de Oeverlanden zijn minder geschikt voor rolstoelgebruikers.

Bosmobiel

Stichting de Bosmobiel heeft voor het Amsterdamse Bos twee Bosmobielen aangeschaft voor bezoekers die slecht ter been zijn. Het zijn golfkarren waar maximaal 5 personen in kunnen. Met deze elektrische voertuigen kunnen bezoekers een ‘rijdende boswandeling' door het Amsterdamse Bos maken. Meer informatie: Bosmobiel

Toiletvoorzieningen

De openbare toiletvoorzieningen in het Amsterdamse Bos zijn ieder jaar open van 1 maart tot 1 november: in maart, april, september en oktober alleen in de weekenden; van mei tot en met augustus de hele week. In deze periode worden de toiletten tweemaal per dag schoongemaakt. Bij mooi weer blijven de toiletten ook 's avonds open.

In de winterperiode zijn de openbare toiletten gesloten voor publiek i.v.m. vorstgevoeligheid. Uiteraard kun je in de winterperiode wel gebruik maken van de toiletten in De Boswinkel, de horecagelegenheden en de Geitenboerderij.

De volgende attracties in het Bos beschikken over toiletten voor bezoekers met een beperking:

• Alle kiosken (incl. kanoverhuur)
• Paviljoen Chez Favié
• Boerderij Meerzicht
• Openbare toiletvoorziening Openluchttheater
• De Boswinkel
• Evenemententerrein Radar
• Bosbaanrestaurant
• Geitenboerderij

Let op: de openingstijden van deze voorzieningen variëren. Kijk bij Attracties voor meer informatie over deze voorzieningen.

De Boswinkel

De Boswinkel is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De entree, garderobe, balie, expositie (o.a. met hellingbaan), toiletten, lift en gangbreedte voldoen aan de wensen van rolstoelgebruikers. Faciliteiten voor blinden en slechtzienden zijn niet algemeen aanwezig.

Vissteigers

Langs de Bosbaan zijn drie vissteigers voor bezoekers met een beperking. De vissteigers zijn goed te bereiken (hellingbaan) vanaf de parkeerplaats halverwege de Bosbaan (P Bosbaan).

Bewegwijzering

De informatiepanelen, plattegronden en bewegwijzering zijn ergonomisch vormgegeven en uitstekend leesbaar vanuit de rolstoel. De bewegwijzering en routepaaljes hebben voldoende contrast. De kleurcombinatie van de routepaaltjes is zwart op een gele achtergrond.