Pad tot huidige pagina

Educatie en het Voedselbos

In het Voedselbos kun je op een speelse en laagdrempelige manier kennismaken met eetbare planten en vruchten die van nature in Nederland voorkomen. Je leert er over de eetbare natuur én het is de enige plek waar je mag wildplukken in het Amsterdamse Bos.

Iedereen kan op deze plek straks spelenderwijs leren over hoe belangrijk voedsel is in de natuur en voor jezelf. Wat je hier leert kun je thuis ook gaan toepassen. Want leren over voedsel is leren over je lijf, gezondheid en natuur.

Zintuigen

Het deel dat is ingericht als voedselbos (het wandelpad rond het boslandbouwgedeelte) is openbaar toegankelijk en bevat straks een educatieve route die een beroep doet op alle zintuigen. In dit deel mag je op eigen gelegenheid plukken, voelen, ruiken, bekijken én proeven.

Het boslandbouw gedeelte is alleen toegankelijk tijdens speciaal georganiseerde rondleidingen en workshops. Ook zullen er lesprogramma’s worden samengesteld voor scholen en kinderdagverblijven.

Tijdens deze activiteiten leer je meer over de verschillende planten, bomen en dieren in dit gebied, het belang van biodiversiteit en een gezonde bodem en natuurlijk over voedsel: verbouwen, duurzaam plukken, bereiden en samen eten.

Idee en ontwerp

Het Voedselbos in het Amsterdamse Bos is een combinatie van deze wens en de uitvoering van de Amsterdamse Voedselstrategie en Groenvisie van Amsterdam voor de jaren 2020-2050 (PDF, 20 MB):  een groene leefbare stad voor mens en dier. Lees hier meer over het ontwerp: Ontwerp.