Pad tot huidige pagina

Hardlopen in het Amsterdamse Bos

Hardlopen

Foto van hardloper in het Amsterdamse Bos

In het Bos zijn drie gemarkeerde hardlooproutes uitgezet van circa 5, 10 en 21 km. Ze beginnen en eindigen bij De Boswinkel.  De rode hardlooproutes met kilometeraanduiding zijn in het Bos gemarkeerd op houten routepalen.

Trimroute Boscross

Foto van een trimmer aan een trimtoestel

De Trimroute Boscross is een conditiecircuit van 2,2 km met 18 trimtoestellen langs de route. De route start en eindigt bij de brug van de Duizendmeterweg en is gemarkeerd met blauwe paaltjes met de afbeelding van een trimmer met horden.

Veldlopen

Veldlopen

In het Bos is een veldlooproute (3 km) uitgezet. Door de ongelijke ondergrond en de hoogteverschillen van de Heuvel is dit circuit uitstekend geschikt voor recreatieve hardlooptrainingen. De route start bij paviljoen Chez Favié aan De Duizendmeterweg en is gemarkeerd met blauwe paaltjes met de afbeelding van een rennend mannetje in het gras.

Routekaartjes

We werken aan een nieuwe plattegrond op de website. De hardlooproutes zijn in de huidige plattegrond nog niet up to date, dus staan ze tijdelijk uit. Tot die tijd kunt u hier de routekaartjes downloaden:

Watertappunten

Een kraai drinkt water van een waterhapper in het Amsterdamse Bos, foto: Wouter van der Wulp

In het Amsterdamse Bos staan op verschillende plekken waterhappers en watertappunten. Bekijk de locaties voor je gaat sporten in het Bos:

Lockers

kluisjes

Naast Grand Café de Bosbaan kun je je sportjasje en bidon tijdelijk opslaan in een locker (contactloos betalen). Voor meer informatie, zie:

Melding doen

De routepaaltjes in het Bos zijn vernieuwd. Mankeert er iets aan een routepaaltje? Geef het door via Meldingen Amsterdamse Bos:

Mediawidget