Verbergen

Coronavirus: het laatste nieuws voor het Amsterdamse Bos vindt u op amsterdamsebos.nl/coronavirus.

Pad tot huidige pagina

Hardlopen in het Amsterdamse Bos

Afbeelding

balk wit

Hardlopen

Foto van hardloper in het Amsterdamse Bos

In het Bos zijn drie gemarkeerde hardlooproutes uitgezet van circa 5, 10 en 21 km. Ze beginnen en eindigen bij De Boswinkel en volgen voor een deel dezelfde paden. De routes zijn en in het Bos gemarkeerd met oranje paaltjes en hieronder op de kaart zichtbaar of bij De Boswinkel af te halen.

Boscross

Foto van een trimmer aan een trimtoestel

De Boscross is een conditiecircuit van 2,2 km met 18 trimtoestellen langs de route. De route start en eindigt bij de brug van de Duizendmeterweg en is gemarkeerd met blauwe paaltjes met de afbeelding van een trimmer met horden.

Veldlopen

Veldlopen

In het Bos is een veldlooproute (3 km) uitgezet. Door de ongelijke ondergrond en de hoogteverschillen van de Heuvel is dit circuit uitstekend geschikt voor recreatieve hardlooptrainingen. De route start bij paviljoen Chez Favié aan De Duizendmeterweg en is gemarkeerd met blauwe paaltjes met de afbeelding van een rennend mannetje in het gras.

De Boskalender

De Boskalender

Watertappunten

Een kraai drinkt water van een waterhapper in het Amsterdamse Bos, foto: Wouter van der Wulp

In het Amsterdamse Bos staan op verschillende plekken waterhappers en watertappunten. Bekijk hier vast de locaties voor je gaat sporten in het Bos:

Lockers

kluisjes

Naast Grand Café de Bosbaan kun je je (sport-) jasje en bidon tijdelijk opslaan in een locker (contactloos betalen). Voor meer informatie, zie: Veel gestelde vragen.

Frame